Schoolklas bezorgt kaart met grootste postzegel ter wereld

06/11/2007 15:47



TNT Post



Schoolklas bezorgt kaart met grootste postzegel ter wereld
Kinderen bedanken bakkers voor Nationaal Schoolontbijt met recordpoging

Ouderkerk aan de Amstel, 6 november 2007 - Op dinsdag 6 november heeft een schoolklas uit Ouderkerk aan de Amstel een bijzondere kaart bezorgd bij de plaatselijke Bakkerij Out & Zoon. Op de kaart van 1,5 bij 3 meter plakten de kinderen terplekke de grootste postzegel ter wereld, een uitgifte van TNT Post die na goedkeuring opgenomen zal worden in het Guinness Book of Records. Met de kaart bedanken de schoolkinderen de bakkers die de afgelopen week voor 440.000 ontbijtjes zorgden op 2.000 scholen in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

De grootste postzegel ter wereld is een uitgifte van TNT Post en is 60 cm bij 49,3 cm. De zegel is gedrukt door Koninklijke Joh. Enschedé. De burgemeester van Ouder-Amstel, Mevr. M.T.J. Blankers-Kasbergen, en notaris Mr. A. Kolhoff waren getuige bij de wereld-recordpoging. Na goedkeuring van de recordpoging zal de postzegel worden opgenomen in het Guinness Book of Records. Het huidige record dateert uit 2004 en staat op naam van de 'Mongol Post Company'. Deze zegel heeft een afmeting van 18,5 cm bij 13,5 cm. Tegelijkertijd met het bezorgen van de grote kaart in Ouderkerk aan de Amstel stuurde een groot aantal van de 2.000 scholen die deelnamen aan het Nationaal Schoolontbijt hetzelfde kaartje op klein formaat naar de ruim 500 bakkers die de ontbijtjes hebben geleverd. Zij deden dit via de online kaartenservice van TNT Post.

Achtergrond Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt toonde vorige week een half miljoen deelnemende kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang van het ontbijt als goede start van de dag. Zowel het Voedingscentrum als het Convenant Overgewicht juichten het initiatief toe. Ruim 80% van de leerkrachten op de 2.000 deelnemende scholen greep dit jaar het Nationaal Schoolontbijt aan om met behulp van de beschikbare lesmaterialen extra aandacht te besteden aan goede voeding. Om ook de gezinnen van de schoolkinderen te betrekken bij het ontbijtevenement, waren speciale ontbijtwerkbladen ontwikkeld voor alle lesniveaus. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt was in handen van het Team Nationaal Schoolontbijt. Het wordt gevormd door het Voorlichtingsbureau Brood en de Stichting Bakkerij Imago (SBI).

Achtergrond TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post, zoals de online kaartenservice (www.tntpostkaartenservice.nl ). TNT Post is onderdeel van TNT N.V. Van de grootste postzegel ter wereld zijn 10 exemplaren gedrukt. Eén exemplaar zal worden geveild voor het World Food Programme. TNT is sinds 2002 partner van het World Food Programme (WFP). Deze VN-organisatie levert jaarlijks voedselhulp aan ongeveer 90 miljoen mensen, van wie meer dan de helft kinderen, in meer dan 80 landen. Koninklijke Joh. Enschedé is als drukker sinds 1703 gespecialiseerd in security-oplossingen voor onder andere bankbiljetten en postzegels.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.