FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: doorstart Kip Caravans nodig voor behoud werkgelegenheid

Vandaag werd bekend dat Kip Avento, producent van caravans in Hoogeveen, aan de rand van faillissement staat. Om de toekomst voor de tachtig werknemers te verzekeren, is een doorstart van het bedrijf nodig.

Jeanette Brouwer, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het is zuur voor de werknemers, Kip caravans is een begrip in de markt en de orderportefeuille is dik genoeg. Het zijn de slecht presterende zusterbedrijven die ervoor zorgen dat Kip failliet dreigt te gaan. De werkgelegenheid kan worden behouden als Kip een doorstart maakt en die mogelijkheid is reëel."

Kip Avento is onderdeel van de Tirus Group, waartoe onder andere ook de Belgische caravanproducenten Beyerland en Chateau behoren. Als gevolg van de zeer tegenvallende resultaten vraagt het moederbedrijf Tirus het faillissement voor alle zes vestigingen in de Benelux aan. Brouwer: "We onderhouden uiteraard direct contact met de directie van Kip Avento. En dat zullen we blijven doen, ook als er een curator wordt aangesteld. Uiteindelijk gaat het om de toekomst en werkgelegenheid van tachtig mensen."

---