Gemeente Alkemade


Expositie acrylschilderijen Ellen van Randeraat
06-11-2007

De hal, de trouwzaal en de raadszaal van het gemeentehuis staan van 5 november 2007 tot eind januari 2008 in het teken van de schilderkunst. De expositie omvat een gevarieerde selectie acrylschilderijen van Ellen van Randeraat.

Ellen van Randeraat is geboren in Rotterdam. Momenteel woont en werkt zij in Noordwijkerhout, vlakbij de Nederlandse kust, waar de duinen, stranden, bloemen en de zee inspiratiebronnen vormen voor veel van haar thema's. Ze studeerde aan de Kunstacademie en de Kunstnijverheidsschool in Rotterdam, en verder aan de 'Akademie für Musisch-Kulturelle Bildung' in Fürsteneck en Ratzeburg (Duitsland).

Thema´s
Zowel op doek als op papier vindt zij haar thema's in de natuur, muziek en religie, terwijl sommige werken een maritiem karakter hebben. Een opvallend kenmerk is het gebruik van heldere kleuren, niet onbelangrijk in deze tijd van donkere dagen.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Voor meer informatie over de schilderijen en de kunstenaar kunt u kijken op de website www.randeraat.exto.nl.