Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Gratis filmvoorstelling en debat 'An inconvenient truth'

Sittard-Geleen, 25 oktober 2007 - In het gemeentehuis van Geleen vindt op 6 november om 19.00 uur een gratis voorstelling plaats van de film 'An Inconvenient Truth'. In deze documentaire geeft Al Gore zijn kijk op de klimaatproblematiek in de wereld. Aansluitend organiseert de gemeente een debat over de lokale aanpak van het klimaatprobleem. Filmvoorstelling en debat zijn vrij toegankelijk voor eenieder.

'An incovenient truth' is de met een Oscar bekroonde film van Nobelprijswinnaar Al Gore. De documentaire laat op indringende wijze zien wat er met het klimaat aan de hand is en wat de invloed van het menselijk gedrag hierop is. De film geeft ook tips over wat mensen zelf kunnen doen.

Na afloop van de filmvoorstelling geeft wethouder Guyt een toelichting op de lokale aanpak van het klimaatprobleem en kunnen aanwezigen hierover met hem en met elkaar in debat gaan. Er zijn op 6 november in het gemeentehuis van Geleen maximaal 50 plaatsen beschikbaar.

De filmvoorstelling is een vervolg op de gratis DVD uitleenactie die de gemeente Sittard-Geleen samen met Biblionova en de lokale videotheekhouders heeft georganiseerd. Deze actie loopt nog steeds. De DVD is kosteloos te leen in alle vestigingen van BiblioNova in Sittard-Geleen (zie voor de adressen www.biblionova.nl of bel 046-4510303) en in de volgende videotheken:


* Broadway videotheek Henric van Veldekestraat 42 Sittard


* Moviemax videotheek Rijksweg Noord 93 Sittard


* Entertainment club Annastraat 37 Geleen


* Moviemax videotheek Kerkstraat 13a Born


---




Gemeente Sittard-Geleen