Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lochem - Vijf voetballers doen aangifte van diefstal      |
Vijf voetballers uit Lochem hebben maandag 5 november bij de politie in Lochem aangifte gedaan van diefstal. Van de vijf werden zondag 4 november uit de kleedkamer van Sportclub Lochem aan de Koedijk persoonlijke goederen gestolen.

De diefstal is gebeurd tijdens de voetbalwedstrijd van 11.00 tot 12.45 uur. Weggenomen werden mobiele telefoons, portemonnees en een horloge die door de sporters in een kleedkamer waren achtergelaten. Enkele portemonnees en een mobiele telefoon werden zondagmiddag door voorbijgangers gevonden bij een afvalcontainer aan de Noorderwal. Hier werd op dat moment de bestuurder van een grijze auto gezien. De politie wil graag met deze man in contact komen, het kan zijn dat hij niets met de diefstallen te maken heeft.De aange-troffen spullen zijn aan de eigenaren terug gegeven. De politie is een buurtonderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844. Naast het politieonderzoek adviseert de politie sportverenigingen om altijd de kleedkamers tijdens de wedstrijd afgesloten te houden. Sporters wordt geadviseerd om niet teveel spullen van waarde mee te nemen wanneer ze voor hun sport op pad gaan.

|     |Lochem - Parkeermeter vernield                            |
De gemeente Lochem heeft aangifte gedaan bij de politie van vernieling van een parkeermeter aan de Noorderwal. De politie is op zoek naar getuigen.

De vernieling moet gebeurd zijn tussen woensdag 24 oktober 10.00 uur en donderdag 25 oktober 10.00 uur. Er werd geprobeerd de parkeermeter met vuurwerk op te blazen en met een stang de onderkant te vernielen. Een getuige heeft op woensdagavond 24 oktober gezien dat drie knapen met een stang bij de parkeermeter bezig waren. De politie wil graag in contact komen met deze getuige. Ook andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Hall - Schuurbrand                                        |
In een schuur aan de Hallseweg in Hall is maandag 25 oktober brand ontstaan. De 49-jarige eigenaar heeft brandwonden opgelopen aan zijn hand.

De brand werd rond 20.40 uur gemeld bij de hulpdiensten. In de schuur brandde een houtkachel met daarop een bak paraffineblokken die hij tot één blok wilde omsmelten. Door de zoon des huizes werd op een gegeven moment een brandlucht geroken. Bleek dat de balklaag en planken boven de kachel vlam hadden gevat. De 49-jarige man probeerde met een brandblusser de brand te blussen. Hierbij liep hij brandwonden op aan zijn hand en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De brandweer heeft de brand geblust.

EINDE BERICHTEN