Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT -
De Avond van Wetenschap & Maatschappij startpunt voor tweede eeuwfeest van de KNAW in 2008

Den Haag , 5 november 2007 - De Avond van Wetenschap & Maatschappij leidt tot fascinerende tafeldiscussies met prominente leden van de KNAW.

Op deze maandagavond 5 november 2007 vond de achtste Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats in De Ridderzaal te Den Haag. Doel van de Avond is Nederlandse toponderzoekers over actuele thema's van gedachten te laten wisselen met vertegenwoordigers uit andere sectoren van de maatschappij.

Het thema van de achtste editie van de Avond van Wetenschap & Maatschappij stond in het licht van het tweehonderdjarige bestaan van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in 2008 en luidt 'Magie van wetenschap'. In haar jubileumjaar wil de KNAW de fascinatie, de enorme uitdaging en het avontuur van wetenschap voor iedereen zichtbaar maken. Vooraanstaande vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, de cultuur, de media, de politiek en de sport zijn met 25 prominente leden van de KNAW een 'tafeldiscussie' aangegaan.

Minister Plasterk lanceerde op feestelijke wijze, officieel het Het KNAW jubileumprogramma door het in werking stellen van de speciale website www.knaw200.nl. Vanaf nu kan iedereen het complete programma en het laatste nieuws over het jubileum van de Akademie online inzien.

Tijdens De Avond werd ook voor de derde maal de "Prijs van Wetenschap & Maatschappij" uitgereikt. Zeventien wetenschappelijke instellingen hebben hun top wetenschappelijke werkstukken ingezonden voor deze prijs. Uit alle inzendingen werden er acht genomineerd voor de finale. Aan het einde van de avond werd bekend gemaakt dat prof. dr. J.K.L. Denollet de prijs heeft gewonnen voor zijn baanbrekende onderzoek naar de rol van psychologische factoren bij de revalidatie en prognose van hart- en vaatziekten. Juryvoorzitter Frits van Oostrom lichtte de keuze van de jury toe. Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk reikte de prijs uit.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (