Ingezonden persbericht


Cordys versterkt positie in Duitsland met overname abaXX

Acquisitie vormt uitbreiding op BPM-oplossingen voor verticale markten

Putten, 6 november 2007 - Cordys, leverancier van Business Process Management-oplossingen, heeft de Duitse leverancier van portaal- en verticale procesoplossingen abaXX overgenomen. Door deze acquisitie vergroot Cordys zijn aanwezigheid op de Duitse markt en versterkt zijn positie met het ervaren team en brede klantenbestand van abaXX. Bovendien breidt Cordys dankzij de overname zijn BPM-suite uit met marktspecifieke applicaties. Klanten van Cordys en abaXX profiteren direct van een krachtige procesbeheersoplossing met direct inzetbare verticale applicaties, gebaseerd op een Service-Oriented Architecture (SOA). Klanten van abaXX zijn onder andere BMW Financial Services, Deutsche Kreditbank, DaimlerChrysler Bank, O2 en EADS. Over de financiële details van de overname worden geen mededelingen gedaan.

abaXX is gevestigd in Stuttgart, Duitsland en heeft een breed klantenbestand in Europa. Bij het bedrijf werken circa 50 medewerkers die allen door Cordys worden overgenomen.

"De technologieën van Cordys en abaXX complementeren elkaar. Bovendien vullen beide organisaties elkaar aan bij het invullen van bedrijfsspecifieke behoeften van onder andere banken, verzekeraars en overheden", zegt Jan Baan, oprichter en CEO van Cordys. "Klanten van beide bedrijven profiteren dankzij de overname dan ook van een breder productportfolio en een nog bredere expertise. De uitgebreide ervaring van abaXX op het vlak van financiële dienstverlening legt voor Cordys de basis voor verdere groei in deze sector."

De overname zorgt voor een verdere impuls van de activiteiten van Cordys in Duitsland en volgt op de recente ontwikkelingen van het bedrijf in Duitsland, waaronder de benoeming van Peter Mark Droste als Vice-President DACH en Managing Director Duitsland. Het bedrijf onderstreept hiermee zijn commitment aan deze belangrijke markt.

"Cordys benadrukt met de overname zijn strategie om business en IT beter op elkaar af te stemmen en de samenwerking tussen bedrijfsprocessen te versterken. We zijn verheugd om deel uit te gaan maken van het innovatieve Cordys-team. De overname laat zien dat Cordys de kennis en het bestaande productportfolio van abaXX hoog inschat", zegt Thorsten Schäfer, CEO van abaXX. "Onze klanten profiteren ook van de veiligheid en schaalbaarheid van een groot, vooraanstaand bedrijf met een internationale dekking. Bovendien kunnen ze dankzij de overname een beroep doen op een nog sterker ontwikkelteam en beschikken over een verder uitgebouwde productlijn."

De abaXX-technologie vormt een krachtige aanvulling op de flexibele Cordys-infrastructuur en zal snel een integraal onderdeel uitmaken van het Cordys-aanbod. Cordys Business Process Management Suite (BPMS) is een toolset die uitgebreide BPM- en SOA-mogelijkheden biedt. Bedrijven beschikken hiermee over maximale controle over nieuwe en bestaande bedrijfsprocessen. Met Cordys BPMS kunnen bedrijven de uitdaging van samenwerking tussen business en IT aangaan, doordat gebruikers hun eigen processen kunnen beheren. Bovendien heeft de IT-afdeling totale controle over de bouw en het beheer van de composite applicaties die deze processen automatiseren. De combinatie van J2EE-gebaseerde portaltechnologie van abaXX met de integratietechnologie, BPMS en business activity monitoring-oplossing (BAM) van Cordys resulteert in verticale BPM-applicaties met een hoge ROI.

# # #

abaXX Technology AG
abaXX Technology AG biedt complete, internetgebaseerde en platformonafhankelijke oplossingen voor informatiebeheer, portals, personalisatie en procesoptimalisatie. Deze oplossingen zijn eenvoudig te implementeren, aan te passen en uit te breiden. Vooraanstaande organisaties in de financiële dienstverlening, industrie en overheid vertrouwen op de uitgebreide ervaring en innovatieve technologie van abaXX om hun concurrentiepositie te verbeteren en hun efficiëntie te vergroten. abaXX is gevestigd in Stuttgart, Duitsland en heeft een breed klantenbestand in Europa.

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen versimpelen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys haar klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren. Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en haar methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continu veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,