"Bergense kunstenaars na de Bergense School"


BERGEN NH, 20071015 -- Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Kunstenaars Centrum Bergen exposeren in de Nieuwe Vleugel van Museum Kranenburgh(nh) twaalf kunstenaars die na de hoogtijdagen van de Bergense School actief waren in Bergen. De tentoonstelling heet dan ook: "Bergense kunstenaars na de Bergense School" en is te bezoeken van 6 november 2007 tot en met 2 maart 2008.

Schilderijen, beelden en partituren
De expositie in de Nieuwe Vleugel bevat uiteenlopende kunstwerken van Jeanne Bijlo, Karel Colnot, Simeon ten Holt, Henk van den Idsert, David Kouwenaar, Gerard van der Leeden, Lucebert,
Geert Jan van Meurs, Jaap Min, Thijs Sterk, Kees den Tex en Dirk Trap, zoals partituren, beelden en schilderijen. Naast het werk van de kunstenaars zal van ieder van hen een portret te zien zijn - eveneens in de Nieuwe Vleugel - in de jaren tachtig van de vorige eeuw gemaakt door de Bergense fotografe Trees Staarink. De gastconservator van deze tentoonstelling is Kees de Kort, ook een `Bergense kunstenaar na de Bergense School'.

Portrettengalerij
Vanaf 19 oktober is tijdens de Kunst-10daagse, als vooraankondiging van de tentoonstelling, bovendien een portrettengalerij te zien zijn in de Villa van Museum Kranenburgh. De kunstenaars zijn hier tijdens hun werkzaamheden in het atelier gefotografeerd, eveneens door Trees Staarink.





Museum Kranenburgh