Bedrijfsdocumentaire brengt problemen op de werkvloer in beeld


Communicatielijnen moeten korter om problemen te voorkomen

AMSTERDAM, 20071106 -- Lange communicatielijnen geven onduidelijkheid en veroorzaken vaak problemen. De communicatielijnen moeten korter. Film Over Jou kan met een bedrijfsdocumentaire de problemen in het veld/op de werkvloer visualiseren. De problemen komen duidelijk in beeld, waardoor passende oplossingen kunnen worden bedacht om innovatief beleid te schrijven.

Kijk naar grote organisaties zoals in de jeugdzorg, dan ziet men dat de communicatielijnen te lang zijn. Hierdoor vertroebelt het beeld van de problematiek die er speelt. Hulpverleners komen op aangekondigde tijden op huisbezoek en ja, dan gaat het natuurlijk goed met de klant. Vaak ontbreekt het de organisatie aan inzicht in de problemen op de werkvloer/in het veld, waar een beleidswijziging noodzakelijk is.

Waar gaat het mis?
Beleid wordt gemaakt door mensen die vaak niet of nauwelijks in het veld komen en dus geen volledig beeld hebben van wat er werkelijk speelt op de plek waarvoor zij beleid schrijven. Klachten oplossen is maatwerk en vaak past dit maatwerk niet binnen de kaders van het gemaakte beleid. Als een klacht binnen komt bij een organisatie, dan gaat deze klacht over vele schijven heen. Al deze medewerkers (en externe mensen) die zich met de klacht bezighouden, nemen hun eigen normen, waarden, vooroordelen en belangen mee, in de overweging of een klacht wel of niet belangrijk is. Door de vele tussenpersonen/lange communicatielijnen kan een klacht een vertekend beeld krijgen.

Voordat een (mogelijk vertekende) klacht op beleidsniveau wordt besproken in een organisatie zijn we vaak een tijd verder. Daarnaast is niet iedere medewerker even communicatief vaardig en resultaatgericht genoeg om een klacht te laten doordringen, door het starre beleid, tot een beslissingbevoegd persoon in de organisatie, die eventueel een beleidsverandering kan doorvoeren.

Kan dát nou niet sneller? "Ja, dat kan!" Met een persoonlijke bedrijfsdocumentaire visualiseert en bemiddelt Film Over Jou om partijen (directie - werkvloer - veld) meer op één lijn te krijgen. "Een uniek concept van TAAMS Producties."

Door het in beeld brengen en bespreken van problemen op locatie, krijgt Film Over Jou inzichten voor oplossingen in beeld. De persoonlijke benadering staat centraal en zaken worden helder tot in detail. Een bedrijfsdocumentaire is voor intern gebruik en geeft inzicht in wat er speelt om innovatiever beleid te schrijven. Mensen op de werkvloer/in het veld krijgen inzicht in het nut van de beleidsverandering en zullen door het begrip deze verandering beter accepteren. Een korte versie uit de documentaire is bruikbaar voor extern gebruik, zoals: commerciële doeleinden, website, beurzen etc.

Voor meer informatie of andere mogelijkheden kunt u contact opnemen met Frouke Taams (Documentairemaker en Mediator), via telefoonnummer 020-6 83 90 07 of info@filmoverjou.nl. Website www.filmoverjou.nl.