Gemeente Hoogeveen

http://www.hoogeveen.nl/persberichten

College feliciteert snelstgroeiende bedrijven Drenthe Wethouder Ton Bargeman van Hoogeveen gaat woensdagochtend zijn gelukwensen overbrengen aan de drie bedrijven die gisteren door het Financieele Dagblad zijn uitgeroepen tot de snelstgroeiende bedrijven in Drenthe. De drie onderscheiden bedrijven - Hoomark, Rovecom en Ruma Ruber als 'runner up'- zijn allen gevestigd in Hoogeveen.

Het is het vierde jaar dat het Financieele Dagblad de Gazellen Awards uitdeelt. Bij elke editie vielen Hoogeveense bedrijven in de prijzen. Ruma Rubber sleepte zelfs driemaal achtereen een award in de wacht. Wethouder Bargeman (portefeuillehouder Economische Zaken) vindt dit geen toeval: "Hier zijn wij hartstikke trots op. Hoogeveen is een plek met zeer energieke ondernemers en werknemers. Dat blijkt maar weer eens."

Burgemeester Willem Urlings heeft vandaag de prijzen uitgereikt aan alle acht noordelijke winnaars. Volgens Urlings is het ondernemersklimaat in Hoogeveen en het noorden van Nederland bijzonder gunstig. "Bedrijven in het noorden hebben nogal wat kostenvoordeel. En goed personeel is hier nog voldoende te vinden. Specifiek voor Hoogeveen geldt dat we zeer goed liggen voor Oost- en Noord-Nederland, Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië."

Bargeman gaat morgenochtend bij de drie bedrijven langs om, namens het college, een bidon met energierijk Hoogeveens water uit te delen aan het personeel.

De economische opleving is ook in Hoogeveen te merken. In 2006 telde de gemeente 3010 bedrijven, dit zijn er 150 meer dan vorig jaar. Hoogeveen is niet alleen strategisch gelegen en goed bereikbaar, een kavel op één van de bedrijventerreinen is tevens direct beschikbaar. Hoogeveen is daarom vooral aantrekkelijk voor industrie, zakelijke dienstverlening, logistiek, zorg en bedrijven in de foodsector. Grote pluspunten zijn verder de werkgeest, kwaliteit van wonen, voorzieningen, plus de samenwerking van ondernemers onderling, maar ook samen met de gemeente.