Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Met hulp zelfstandig oud worden


1 november 2007 print

Dinsdag 6 november tekenen de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn, GGD Amstelland de Meerlanden, Amstelring en de huisartsen van de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn de samenwerkingsovereenkomst voor het consultatiebureau voor ouderen in Aalsmeer en Uithoorn.

Ouderen blijven tegenwoordig langer zelfstandig en vitaal dan vroeger. Toch hebben mensen van 60 jaar en ouder meer gezondheidsrisico's dan jongere mensen. Om deze risico's zoveel mogelijk te beperken beginnen de bovengenoemde gemeenten eind november 2007 een proef met een Consultatiebureau voor ouderen.

Gedurende twee jaar worden in de wijken Europarei (Uithoorn) en een deel van Stommeer (Aalsmeer) in totaal 600 personen tussen de 60 en 75 jaar schriftelijk uitgenodigd om een afspraak te maken met het Consultatiebureau. De eerste uitnodigingen worden binnenkort verzonden.

Bezoekers krijgen een preventief onderzoek en adviezen over een gezonde leefstijl en mogelijke gezondheidsrisico's. Als het nodig of wenselijk is, kan de verpleegkundige bezoekers naar andere instanties verwijzen.

Na ongeveer een half jaar volgt er een tweede afspraak. Tijdens deze afspraak komt de verpleegkundige terug op eerder gegeven adviezen. Ook is er aandacht voor veranderingen in de gezondheidssituatie van de bezoekers en voor de gezondheid in het algemeen.

Doel van het Consultatiebureau is om senioren te adviseren en informeren over zaken van belang om zo lang mogelijk zelfstandig en gezond thuis in de eigen omgeving te kunnen blijven wonen.

Indien de proef succesvol blijkt zullen de beide gemeenten financiering zoeken om het consultatiebureau voor ouderen te laten voortbestaan.

Meer weten?

GGD Amstelland de Meerlanden, Sylvia Roskam - 023 7891 742, s.roskam@ggd-am.nl

^