PERSUITNODIGING

CONGRES FILEPROOF, AANPAK FILES OP KORTE TERMIJN

Op dinsdag 6 november organiseert het ministerie van Verkeer en Waterstaat in De Doelen in Rotterdam het congres 'FileProof, aanpak van files op korte termijn'. Tijdens dit congres reikt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de VanAnaarBeter-prijs uit aan het beste initiatief voor filevermindering van 2007. Daarnaast worden de tussenresultaten bekendgemaakt van ruim veertig projecten voor de aanpak van files op de korte termijn. Zoals het oplossen van de dagelijkse file op de A1 door inzet van het 'Groene Golf Team' en het beperken van de kijkfiles door het direct opzetten van calamiteitenschermen bij verkeersongelukken.

Programma:

11.15 uur opening, congresregistratie en inlooplunch

12.45 uur officiële opening door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en

uitreiking van de VanAnaarBeter-prijs 2007

13.30 uur workshops 'Werk in uitvoering'

17.15 uur 'Spits'debat

18.00 uur borrel

18.45 uur einde

Pers is van harte welkom op het congres. Geïnteresseerde media kunnen zich aanmelden bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Sander de Bruin, tel. 070 - 351 7057 .

VanAnaarBeter-prijs 2007

Twaalf inzendingen zijn genomineerd voor de jaarlijkse VanAnaarBeter-Prijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In totaal zijn dit jaar ruim honderd aanmeldingen binnengekomen, waarvan 44 als kansrijk zijn beoordeeld en voorgelegd aan de jury. De jury heeft vervolgens de selectie beoordeeld op met name effectiviteit, originaliteit en toepasbaarheid.

De inzendingen waren gevarieerd en verrassend. Ze liepen uiteen van efficiëntere manieren van goederendistributie tot een geavanceerde fietsenstalling. Voor de prijs komen gerealiseerde initiatieven in aanmerking die bewezen succesvol zijn bij het verminderen van files. Het gaat om initiatieven van bedrijven, kennisinstellingen (eventueel in samenwerking met overheden) en burgers.

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur die mobiliteit verbeeldt. Tijdens het congres wordt ook het boekje VanAnaarBeter-Prijs 2007 uitgegeven, waarin alle 44 goedgekeurde inzendingen worden toegelicht.

Meer informatie: www.vananaarbeter.nl/congresfileproof

Categorieën: Verkeer

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat