Ingezonden persbericht


Exposeren nieuwe stijl op Industrie & ICT 2007

"Bedrijven die exposeren op de vakbeurs Industrie & ICT kunnen kiezen uit vijf deelnameprofielen. Een profiel is een combinatie van standruimte en exposure. Hiermee biedt VNU Exhibitions haar exposanten voor het eerst een concept dat zich uitstrekt tot ver buiten de beursvloer. Afhankelijk van de eigen doelstellingen kunnen exposanten zich maximaal profileren. Industrie & ICT wordt op 7 en 8 november gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

"Centraal staat het denken in doelgroepen", zegt Annette Bos, projectmanager van Industrie & ICT. "We beschikken over kennis van onze bezoekers. We weten wie directeur is en we weten wie de engineer is. Voor het eerst laten we nu ook de exposant direct profiteren van die kennis. Daarom introduceren we het Welcome pack. Exposanten krijgen hierdoor de gelegenheid via een mailing rechtstreeks met specifieke doelgroepen te communiceren, nog vóór de beurs. Voor Industrie & ICT hebben we twintig doelgroepen bepaald. Dat we zo ook de bezoekers een aanbod op maat doen, is een bijkomend voordeel. We slaan twee vliegen in één klap."

VNU Exhibitions kiest voor overzicht en eenvoud. De beursdoelstellingen van een exposant zijn teruggebracht tot vijf deelnameprofielen. Wie een nieuw product lanceert zet andere vormen van communicatie in, dan het bedrijf dat in contact wil komen met directie en management. Annette Bos: "Een bedrijf dat een ingewikkeld product wil lanceren, kiest het profiel met keynote speaker tijdens een seminar, het plaatsen van een company profile in de pocket guide (beursgids) en een webvertorial in een digitale nieuwsbrief."

Haal alles er uit, is een ander motto. Annette Bos: "Bied exposanten het maximale aan exposure. Dat kan ook na afloop van een beurs. Veertig procent van de mensen die zich voorregistreren komt uiteindelijk niet naar een beurs. We bieden exposanten de mogelijkheid in een digitale nieuwsbrief te communiceren naar iedereen die de beurs niet bezocht heeft. Hiermee verdubbel je je bereik. Want deze groep heeft wel een latente informatiebehoefte."

De interesse onder exposanten voor deze nieuwe aanpak is groot. Annette Bos: "Exposanten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en betere mogelijkheden om zoveel mogelijk uit hun beursdeelname te halen. Ik geloof dat we dat nu kunnen bieden door ze ook buiten de beursdagen één op één te koppelen met hun doelgroepen."

Industrie & ICT
Industrie & ICT 2007 is het evenement voor industriële automatisering en ICT oplossingen voor de proces- en productie-industrie. Het wordt gehouden op 7 en 8 november in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.industrie-en-ict.nl

Organisator VNU Exhibitions is met haar vernieuwende beursconcepten toonaangevend in Nederland.

-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (