Gemeente Amsterdam



Uitnodiging

Aan de redacties en correspondenten

Datum 6 november 2007
Kenmerk 084

Meriam Juthan 020 552 2619

Betreft: Uitgifte eerste `Aandeel in de lucht' op de Amsterdamse Effectenbeurs

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op woensdag 7 november geeft de gemeente Amsterdam symbolisch het eerste aandeel in de Amsterdamse lucht uit. Dat gebeurt in de Amsterdamse Effectenbeurs en het aandeel wordt aan een Amsterdammer uitgereikt. Hiermee start de publiekscampagne `Amsterdammers geven de stad gezonde lucht'.

Datum: woensdag 7 november 2007 Plaats: NYSE Euronext Amsterdam, Beursplein 5 Programma:
12.30 uur: Inloop met kleine lunch 13.00 uur: Opening door Aad de Winter, directeur Noteringen & Issuer Relations NYSE
13.05 uur: Presentatie Luchtkwaliteit door Marijke Vos, wethouder Milieu 13.15 uur: Presentatie campagne met vertoning tv-spots 13.25 uur: Uitgifte eerste aandeel aan een Amsterdammer door de wethouders Tjeerd Herrema en Marijke Vos

Amsterdam wil schone en dus gezonde lucht in de stad voor de gezondheid van alle gebruikers van de stad. Ook bouwprojecten mogen niet worden stilgelegd doordat de normen van luchtkwaliteit worden overschreden. Daarom is de gemeente hard aan de slag met het Actieplan Luchtkwaliteit waarin veel gemeentelijke acties om de lucht schoner te krijgen. Ook bedrijven in Amsterdam doen er flink aan mee. Deze campagne geeft de Amsterdammer veel tips op welke wijze ze zelf kunnen bijdragen aan gezonde lucht in de stad.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Graag aanmelden in verband met toegang tot het gebouw via ireshef@bda.amsterdam.nl.