Gemeente Geertruidenberg


Opening nieuwe milieustraat

opening milieustraat.JPG
De nieuwe milieustraat van de gemeente aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer is op dinsdag 30 oktober geopend. Meteen s middags al konden inwoners van de gemeente hun afval hier lossen.

Wethouder Louise Laurijssen van milieu verrichtte rond het middaguur de officiële openingshandeling door met een bakfiets vol afval door de geopende slagboom te fietsen.

Dertig procent van het afval komt via de milieustraat bij de gemeente binnen, zei de wethouder in haar openingstoespraak. De nieuwe milieustraat biedt een optimale mogelijkheid voor het scheiden van afval. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de oude situatie, met twee milieustraten in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Milieu is hot, aldus de wethouder. ,,Afval staat in de belangstelling. En het principe de vervuiler betaalt komt in de nieuwe milieustraat veel beter tot zijn recht. We kennen op de nieuwe milieustraat drie afvalstromen; afval dat gratis kan worden aangeboden, volledig gescheiden afval en een gemengde stroom. Wanneer je als burger goed je afval scheidt, wordt je bij de afrekening beloond.

De milieustraat aan de Forellenweg is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Circa zeven jaar geleden werden de eerste gesprekken over dit onderwerp gevoerd. De sterke combinatie Van Gansewinkel/Van der Pluijm gaat de milieustraat voor de gemeente exploiteren, onder de naam Vof Octopus. Een naam die de relatie met de omliggende straten op industrieterrein Dombosch aangeeft die alle met vissoorten te maken hebben, maar die ook toont hoeveel verschillende partijen bij de milieustraat betrokken zijn. ,,En daarnaast heeft een octopus sterke vangarmen, die van aanpakken weten, aldus wethouder Louise Laurijssen, en dat is hier zeer toepasselijk.