Persberichten stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht, 07-11-2007

Gewapende overval verdachte aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats op een winkel. De verdachte kon in de omgeving worden aangehouden.

Rond 17.45 uur kreeg de politie een melding dat een man een winkel aan de Amsterdamsestraatweg had overvallen. Ter plaatse bleek dat een onbekende man de winkel was binnengekomen en onder bedreiging van een mes geld van de medewerkster had geëist. Een 20-jarige getuige uit Utrecht die net na de overval de winkel binnen kwam, zette de achtervolging in en kon de 21-jarige man uit Gouda op de kruising van de Acaciastraat met de Schutstraat aanhouden. De politie hield de man aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Door getuigen werd omstreeks 14.30 uur naar de politie gebeld omdat op de Nicolaes Ruychaverstraat een aanrijding had plaatsgevonden. De veroorzaker was bij de aanrijding weggelopen. Ter plaatse werd in de omgeving een 48-jarige man aangetroffen en aangehouden. Hij had de aanrijding veroorzaakt en was onder invloed. Uit de politiesystemen bleek dat de Utrechter al lange tijd niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. Op het bureau wees de ademanalyse 1110 ug/l uit. Nadat de man verhoord was werd hij met een algeheel rijverbod van 13 uur naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond ter hoogte van de Daalsetunnel een aanrijding tussen een bromfietser en een fietser plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 15.20 uur met zijn bromfiets vanuit de richting van de Amsterdamsestraatweg door de Daalsetunnel. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 9-jarig meisje uit Utrecht op haar fiets aanrijden. Plotseling sloeg het meisje linksaf zonder van te voren richting aan te geven. Hierdoor moest de bromfietsbestuurder uitwijken en reed tegen een lantaarnpaal aan. De jongen raakte door de aanrijding licht gewond. Het meisje bleef ongedeerd.

Scootercontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag op twee locaties een scootercontrole uitgevoerd.

Op de Oudenoord en de Waterstraat werden in totaal 74 scooterbestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden 41 bestuurders alles keurig in orde. Voor de overige bestuurders werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het hebben van een te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van een helm, ondeugdelijke remmen, gladde banden en het niet hebben of kunnen tonen van het rijbewijs.

Laatst gewijzigd 07-11-2007 10:45 | © Politie Utrecht