Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 07-11-2007

Te veel op

LOENEN AAN DE VECHT In de vroege ochtend van woensdag 7 november werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 03.55 uur controleerden politiemensen een 50-jarige automobilist uit Nieuwersluis op de Rose Rust. De man bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Nieuwersluiser 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Verdacht

MIJDRECHT Op dinsdagavond 6 november werden twee Polen onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 22.40 uur meldde een getuige dat twee mannen zich verdacht op de Croonstadtlaan ophielden. Agenten gingen ter plaatse, maar bij het zien van de agenten ging het tweetal ervandoor. De agenten raakten aanvankelijk het zicht op de twee kwijt, maar bleven in de omgeving zoeken.

De eerste verdachte, een 22-jarige Pool, werd even later op de Zuster den Hertoglaan aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte, een 27-jarige Pool, op de Croonstadtlaan aangehouden. Zijn jas bleek echter te zijn verdwenen. Bij verder onderzoek met een politiehond werd de jas in de omgeving teruggevonden.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bestelbus in brand

WOERDEN Bij een brand in een bestelbus op dinsdag 6 november ging het voertuig geheel verloren.

Rond 03.15 uur werd de 28-jarige bewoner van een woning op de Doctor Colijnlaan wakker gemaakt door een huisgenoot. De huisgenoot riep dat het net een lichtflits had gezien, een knal had gehoord en dat hij vervolgens zag dat de bestelbus van de 28-jarige man, die op De Savornin Lohmanlaan geparkeerd stond, in de brand stond.

De Woerdenaar liep naar buiten en zag dat zijn brandende bus uit zichzelf met lage snelheid naar voren reed en tegen een garagedeur tot stilstand kwam. De brandweer kwam ter plaatse, bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel verloren ging.

Een getuige verklaarde een man van ongeveer 1.75 meter, stevig postuur en gekleed in een donkerblauwe winterjas en donkere broek en schoenen bij de bus weg te hebben zien rennen.

Aan andere getuigen die rond 03.15 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van De Savornin Lohmanlaan wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Geslotenverklaring

MONTFOORT De politie heeft op dinsdagmiddag 6 november van 16.45 uur tot 17.15 uur op de Slotlaan-Achthoven gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Acht automobilisten werden bekeurd.

Vuurwerkbom

BREUKELEN Een geparkeerde auto werd op dinsdagavond 6 november beschadigd door vermoedelijk een vuurwerkbom.

Rond 21.30 uur hoorde een 77-jarige bewoner van het Bisschopswater een harde knal. Hij ging buiten poolshoogte nemen en zag dat zijn auto was beschadigd. Vermoedelijk was een soort vuurwerkbom of een zwaar stuk vuurwerk bij de auto afgegaan. Daardoor was onder andere de voorruit van de auto vernield.

Aan mensen die getuige zijn geweest van de vernieling of rond 21.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Bisschopswater wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdagavond 6 november een alcoholcontrole op de Straatweg gehouden.

De controle vond aan het eind van de avond plaats. Vijftien automobilisten moesten een blaastest afleggen. Zij bliezen allemaal een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) had gedronken.

Laatst gewijzigd 07-11-2007 11:10 | © Politie Utrecht