Gemeente Spijkenisse


Bouw Werk- en Zorgplein nadert afronding

07 november 2007

Werk- en zorkplein
In het centrum van Spijkenisse, aan de Uitstraat, wordt in hoog tempo het Werk- en Zorgplein gebouwd. Dit Werk- en Zorgplein opent begin december haar deuren voor publiek. De gekozen bouwstijl sluit aan bij het pas gerenoveerde stadhuis, zodat beide gebouwen eenzelfde uitstraling zullen hebben: sober, maar doelmatig.

De bouw van het Werk- en Zorgplein is in februari dit jaar gestart. Tegelijkertijd zijn de werkzaamheden aan de Stadhuispassage begonnen. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd tijdens de renovatie van het winkelcentrum. De overlast voor winkeliers en bezoekers is daardoor tot een zo kort mogelijke periode beperkt. Op dit moment ondervindt vooral het winkelend publiek in de passage hinder van de verbouwing door de beperkte toegankelijkheid.

Het Werk- en Zorgplein is een bedrijfsverzamelgebouw voor werk, inkomen, zorg en vrijwilligers. Vanaf 4 december zijn onder andere de afdeling UWB van de gemeente Spijkenisse, het CWI, UWV en 't Spil op dit adres te vinden.

Via de entree op de begane grond kunnen bezoekers straks met de lift of de trap naar de eerste verdieping. Hier is de zogenaamde beursvloer, waar de receptie, loketten en spreekkamers zich bevinden. In de Voorlichtingskrant van november volgt er meer informatie over het Werk- en Zorgplein.