Gemeente Bolsward


woensdag 7 november 2007

Mededelingen 7 november 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het wijzigen van de gevels van het winkelpand op het perceel Appelmarkt 15 SUPM (inclusief Nieuwmarkt zijde);
2. voor het vergoten van de woning op het perceel Snekerstraat 72;
3. voor het veranderen van een monumentale woning op het perceel Marktstraat 14;

4. voor het plaatsen gevelreclame op pand op het perceel Kloosterlaan 24;

5. voor het vergoten van de woning op het perceel Dennenburg 12;
6. voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel De Berchein 31;

7. voor het vergroten van de berging op het perceel De Pleatsen 3;
8. voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel Eekwerdlaan 32.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagochtend in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 2 november 2007, voor het oprichten van een bedrijfshal met kantoor op het perceel De Marne 207;

2. d.d. 2 november 2007, voor het veranderen/vergroten van de berging op het perceel Schelte à Bolswertstraat 9-11;

3. d.d. 29 oktober 2007, voor het vergroten van de woning (middels een erker aan de zijgevel) op het perceel De Bunders 37;
4. d.d. 2 november 2007, voor het veranderen van de woning en het oprichten van een garage/berging op perceel Pieter Coopmansstraat 5-7.

Verleende sloopvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.1.1 van de Bouwverordening de volgende sloopvergunning is verleend:
1. d.d. 2 november 2007, voor het slopen van asbest houdende beplating uit het pand op het perceel Eekwerklaan 1 (Huylckenstein).

Verleende vergunning APV/Bijzondere wetgeving
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 2 november 2007, de heer J.M. de Bruin voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van dierbenodigdheden aan de Hichtumerweg bij VDH Kringgroep Bolsward op zaterdag 10 november 2007.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de ge-meente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijkheid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Vergunning Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat zij op 2 november 2007 een oprichtingsvergunning ex. artikel 8.1 Wet milieubeheer hebben verleend aan GOGO Metaal B.V. voor het bewerken van verschillende metalen op het perceel De Marne 207 te Bolsward.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 8 november aanstaande gedurende zes weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 en bij de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders heeft kenbaar gemaakt alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze in te dienen, kan, gedurende de termijn dat het besluit ter inzage ligt, een beroepschrift indienen tegen het besluit. Dit beroepschrift moet ingediend worden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Tevens kan op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.

Aanvragen voor binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaande bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van deze bouwplannen. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor deze bouwplannen.

De aanvragen liggen met ingang van donderdag 8 november 2007 gedurende twee weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welke bouwplan het gaat.


1. Het plaatsen van een erker voor de woning op het perceel De Kolken
2 te Bolsward, medewerking kan worden verleend middels een binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan Eekwerd I, 1e herziening;

2. het vergroten van de woning op het perceel De Swan 65 te Bolsward, medewerking kan worden verleend middels een binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan Fûgelkrite 2002, fase 3 e.v.;


3. het vergroten van de woning op het perceel Pater Schuurmanstraat 9 te Bolsward, medewerking kan worden verleend middels een binnenplanse vrijstelling van het bestemmingsplan Noord.

Aanvragen voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaande bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van deze bouwplannen. Door het verlenen van vrijstelling van het bestem-mingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor deze bouwplannen.

De ontwerpbesluiten met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 8 november 2007 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 23.


1. Het vergroten van de garage (plaatsen kap), op het perceel Workumertrekweg 8 te Bolsward. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan Hollandiabuurt op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening;
2. het veranderen/vergroten van een appartement op het perceel Nieuwmarkt 1B te Bolsward. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan St. Anthony Gasthuis e.o. op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Verleende monumentenvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat er op grond van artikel 11, juncto artikel 16 van de monumentenwet een monumentenvergunning is verleend:

1. d.d. 29 oktober 2007, voor de verbouwen van het pand Grote Dijlakker 27.

Bovengenoemde vergunning kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd beroepschrift indienen. Dit beroepschrift moet ingediend worden bij de arrondissementsrechtbank Leeuwarden, sector Bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d. de gronden van het beroep.
U dient een afschrift van het besluit mee te zenden. Aan de procedure zijn kosten verbonden. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en van de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.
Indien u in het gelijk gesteld wordt, kan de rechter bepalen dat u het griffierecht terugkrijgt van de gemeente.