Gemeente Vlaardingen


Gemeentesecretaris vertrekt

07 november 2007

Het college van B&W van Vlaardingen en de gemeentesecretaris zijn overeengekomen dat de secretaris met ingang van 1 januari 2008 zijn functie ter beschikking stelt. Dit naar aanleiding van de conclusies uit het onderzoek door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) inzake de (tijdelijke) toewijzing van een woning aan de Westhavenkade aan de zoon van de gemeentesecretaris.

Het BING stelt vast dat er geen sprake is van machtsmisbruik, waarvan de secretaris beschuldigd werd in de media. Wel wordt geconcludeerd dat niet gehandeld is in overeenstemming met de ambtelijke gedragscode, omdat hij niet het goede voorbeeld gaf. De gemeentesecretaris heeft namelijk (onbedoeld) de schijn gewekt dat zijn zoon via hem een voorkeursbehandeling kreeg. Daarmee is de heer Brinkman onderwerp geworden van een publiek debat, hetgeen afbreuk doet aan de status van het ambt van gemeentesecretaris.

De heer Brinkman heeft op grond van deze omstandigheden besloten zijn functie ter beschikking te stellen.

Het college van B&W spreekt zijn respect uit voor het door de heer Brinkman genomen besluit. Tevens hecht het college eraan te benadrukken dat de heer Brinkman gedurende de afgelopen 15 jaar op een zeer loyale en professionele wijze de gemeente gediend heeft en spreekt daarvoor zijn dank uit.