Gemeente Groningen

Wolter & Dros TBI techniek Duurzaamste Ondernemer 2007 Wolter & Dros TBI techniek mag zich een jaar lang de Duurzaamste Ondernemer van Groningen noemen. Het installatiebedrijf kreeg de prijs als beloning voor de uitgebreide toepassing van verschillende duurzame technieken in hun nieuwbouw aan de Rostockweg. Hiermee bespaart Wolter & Dros niet alleen veel energie, maar wil het bedrijf ook aan klanten laten zien hoe deze technieken kunnen worden toegepast Wolter & Dros kreeg de prijs op dinsdag 6 november tijdens de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland, in Martiniplaza. Wethouder Jaap Dijkstra van Economische Zaken van Groningen overhandigde de verraste winnaar een cheque van EUR 25.000,-. Dit bedrag is bestemd voor verdere verduurzaming van het bedrijf. Het Martini Ziekenhuis en Esha Nederland B.V. werden zeer verdienstelijk tweede en derde in de competitie.

Beperking CO2-uitstoot
Wolter & Dros TBI techniek is de eerste winnaar van de competitie Duurzaamste Ondernemer van de gemeente Groningen. De gemeente wil deze prijs jaarlijks uitreiken aan het bedrijf met het beste plan om bij te dragen aan de beperking van de CO2-uitstoot. Dit bedrijf kan daarmee als voorbeeld dienen voor collega-ondernemers.

De competitie Duurzaamste Ondernemer van Groningen past in het streven van de gemeente om de duurzaamste stad van Nederland te worden. En energieneutraal in 2025. Er waren zeventien inzendingen.