Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vraagwijzerloket: voor alle vragen over zorg en welzijn

Elke inwoner van Nederland moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven en wonen. En iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving.

Dat geldt voor jonge en gezonde mensen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. Om dit te bereiken zijn goede wetten nodig. Door de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verandert er het een en ander, maar wordt alles ook een stuk duidelijker. De gemeente wordt het loket waar iedereen terecht kan voor advies, hulp en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Maar de gemeente is er óók om inwoners te ondersteunen die met een goed plan komen om zelf actief te zijn als vrijwilliger.

Wat is het VraagWijzerloket?
Alle inwoners hebben recht op een wet die zorgt voor hulp en ondersteuning op maat en dat kan gerealiseerd worden met de Wmo. Deze ondersteuning op maat wordt vanaf 1 januari 2008 gegeven via het VraagWijzerloket, dat u vanaf deze datum vindt in de Stadswinkel van deelgemeente Kralingen-Crooswijk. De medewerkers van VraagWijzer geven niet alleen informatie en advies, maar gaan ook op zoek naar de juiste instantie en bemiddelt voor u. Behalve in de Stadswinkel vindt u het Vraagwijzerloket straks op nog drie andere locaties in de deelgemeente: in het huidige Vraagwijzerloket voor ouderen op het Goudse Plein, in verpleeghuis Pniël en in Wijkcentrum de Esch. Deze loketten zullen 1 à 2 dagdelen in de week geopend zijn.