Gemeente Venlo


Hotel Maasboulevard

7-11-2007

Bouw Maasboulevard niet gehinderd door uitblijven besluit hotel

De bouw van de Venlose Maasboulevard wordt niet vertraagd door het uitblijven van overeenstemming over het beoogde hotel in het nieuwe winkel-, woon- en recreatiegebied langs de Maas.

Dat meldt projectwethouder Herman Janssen in een brief aan de gemeenteraad. Projectontwikkelaar 3W bouwt in dat deel van de Maasboulevard een casco waarmee we later stadium nog alle kanten opkunnen, meldt Janssen, en ondertussen kan de bouw van de Maasboulevard doorgaan en komt de oplevering van het totale project in 2010 niet in gevaar.

Het gaat om het deelplan De Luif. Dit deel van de Maasboulevard omvat naast een hotel en aanvullende commerciële voorzieningen ook een nieuwe zaal (Middenzaal) van theater De Maaspoort. Natuurlijk hadden we liever gehad dat er al een exploitant voor het hotel was gevonden, erkent Nico Eurlings, algemeen directeur van 3W maar dat is niet eenvoudig. Pas als gaandeweg de bouw van de Maasboulevard vordert, worden ook de nieuwe mogelijkheden die daardoor ontstaan meer zichtbaar. Bovendien zijn hotelexploitanten niet snel geneigd investeringsbeslissingen te nemen die pas over een paar jaar daadwerkelijk een nieuw hotel opleveren.
Ook is er extra afstemming nodig omdat De Maaspoort wil gaan samenwerken met het nieuwe hotel, bijvoorbeeld op het gebied van catering. In de Maasboulevard komen straks allerlei binnenstadsfuncties samen. Aan de ene kant is dat een grote kracht van het project, aan de andere kant zorgt het plannen daarvan wel voor complicerende factoren bij het en detail plannen van de bouw, legt wethouder Janssen uit. Dat is onvermijdelijk bij zon project, maar daar komen we wel uit. 3W heeft daar als projectontwikkelaar veel ervaring mee.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Gemeente Venlo
Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746

3W
Nico Eurlings
Algemeen directeur
Tel. 043-366 77 78