Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 november 2007

Minke Schoon: 053-4555588

Aanhouding wegens doorrijden na aanrijding

Oldenzaal

Een 39-jarige man uit Oldenzaal is dinsdag 6 november aangehouden, omdat hij die middag is doorgereden nadat hij met zijn auto, aan de Kerkstraat in Oldenzaal, een aanrijding met een geparkeerde auto had veroorzaakt.

Op dinsdag 6 november deed een 56-jarige vrouw uit Vriezenveen aangifte van een aanrijding met haar auto, waarbij de veroorzaker van de aanrijding zou zijn doorgereden. De vrouw had haar auto dinsdagmiddag tussen 12.00 uur en 14.15 uur geparkeerd aan de Kerkstraat in Oldenzaal.

Na onderzoek bleek een getuige de aanrijding gezien te hebben. Op basis van de aanwijzingen van de getuige kon de politie een 39-jarige man uit Oldenzaal aanhouden in verband met de genoemde aanrijding. Tegen de 39-jarige werd proces verbaal opgemaakt. (07-144339)

Drie aanhoudingen na bekogelen woning

Enschede

Een 20-jarige jongen en twee 19-jarige jongens uit Enschede zijn dinsdag 6 november aangehouden, omdat zij aan de Minkmaatstraat in Enschede een woning met een steen hebben bekogeld. Hierdoor raakte een ruit van de woning beschadigd.

Op dinsdag 6 november werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat de ruit van een woning aan de Minkmaatstraat vernield was. De bewoner van de woning had een knal gehoord, waarna er een gat in de ruit zat. Toen de bewoner buiten ging kijken wie de schade mogelijk veroorzaakt kon hebben, zag hij drie jongens op de parkeerplaats achter zijn woning staan. De bewoner vermoedde dat deze jongens verantwoordelijk waren voor de vernieling. Hij heeft vervolgens zijn auto zodanig geparkeerd dat de jongens de parkeerplaats niet konden verlaten.

De politie heeft de drie jongens voor verhoor meegenomen naar het bureau. De twee 19-jarige jongens konden na een verklaring te hebben afgelegd weer naar huis. De 20-jarige jongen werd voor verder onderzoek ingesloten en in de loop van woensdagochtend 7 november, na verhoor, weer in vrijheid gesteld. (07-144382)

Politie zoekt getuigen "wisseltruc"

Rijssen

Een 74-jarige man uit Rijssen werd op dinsdag 6 november bestolen toen een onbekende man hem vroeg geld te wisselen aan de Haarstraat in Rijssen.

Op dinsdag 6 november deed een 74-jarige man uit Rijssen aangifte nadat hij omstreeks 17.00 uur die middag werd bestolen aan de Haarstraat in Rijssen. De 74-jarige werd op de Haarstraat aangesproken door een voor hem onbekende man. Deze man vroeg of de 74-jarige kleingeld kon wisselen, zodat de man gebruik zou kunnen maken van een telefooncel. Terwijl de 74-jarige in zijn portefeuille zocht naar kleingeld, nam de onbekende man het papiergeld uit de portefeuille van de 74-jarige weg. Na onderzoek bleek dat zich reeds meer slachtoffers van een soortgelijke truc bij de politie hadden gemeld in de afgelopen twee weken.

De 74-jarige en enkele eerdere slachtoffers konden een signalement van de onbekende man geven, te weten:
- leeftijd tussen 25-30 jaar
- tenger postuur

- lengte tussen 1.85 en 1.95 meter
- licht getinte huidskleur
- kort, stekelig, donker haar
- grijs jack

- spijkerbroek
De man sprak de slachtoffer aan in het Engels en/of accentloos Nederlands.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van deze diefstal gezien hebben, of die weten wie de onbekende man is. Ook mensen die in het verleden door deze man zijn benaderd worden verzocht contact op te nemen de politie Twente - afdeling Rijssen, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-144356 / 07-144506)

Snorfietser rijdt weg na aanrijding

Hengelo

Een 31-jarige snorfietser uit Hengelo kwam dinsdag 6 november in aanrijding met een 23-jarige automobiliste, eveneens uit Hengelo. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Bachstraat met de Diepenbrockstraat in Hengelo. De man verliet na de aanrijding de plaats van het ongeval.

Op dinsdag 6 november werd omstreeks 14.15 uur een aanrijding tussen een snorfiets en een auto gemeld op de kruising van de Bachstraat met de Diepenbrockstraat. Toen de politie ter plaatse kwam was alleen de automobiliste, een 23-jarige Hengelose, nog aanwezig op de plaats van het ongeval. De snorfietser waar zij mee in aanrijding was gekomen had zojuist de plaats van het ongeval verlaten, omdat hij zich naar eigen zeggen niet lekker voelde. Na onderzoek werd de bestuurder van de snorfiets, een 31-jarige man uit Hengelo, aangetroffen in een woning aan de Bachstraat. Daar bleek dat de snorfiets van de man niet verzekerd was. Na verder onderzoek bleek bovendien dat de man een tijdelijke ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 12 februari 2008. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-144312)

Verkeerscontroles in de regio

Enschede/Dinkelland/Haaksbergen

Op dinsdag 6 november heeft de politie Twente in de afdelingen Enschede, Dinkelland en Haaksbergen op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden.

In Enschede, Dinkelland en Haaksbergen werden dinsdag 6 november tussen 9.00 uur en 16.40 uur verkeerscontroles gehouden.

In Enschede werd van 9.00 uur tot 12.00 uur een roodlicht-controle gehouden op de kruising van de Vlierstraat met de Buurserstraat. In totaal werden 279 personen gecontroleerd. 13 personen werden bekeurd, waaronder acht keer voor rijden door rood licht en vijf keer voor niet-handsfree bellen. Tussen 9.30 uur en 14.30 uur werd in Enschede op enkele andere locaties gecontroleerd. Hierbij werden tien personen bekeurd, onder meer voor rijden door rood licht, het niet dragen van een veiligheidsgordel.

In de gemeente Dinkelland werd tussen 10.30 uur en 16.45 uur gecontroleerd op verschillende locaties in de gemeente. In totaal werden 5 personen bekeurd, onder meer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het overschrijden van de maximumsnelheid en voor een ontbrekend of onjuist kenteken op een aanhangwagen.

In Haaksbergen werd tussen 9.00 uur en 17.00 uur aan de Goorsestraat en de Oldenkotsedijk gecontroleerd. In totaal werden 15 personen bekeurd, waaronder 11 keer voor het overschrijden van de maximumsnelheid, drie keer voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en een keer voor het niet-handsfree bellen achter het stuur. (07-144175 / 07-144276 / 07-144241 / 07-144241)

Integrale verkeerscontrole in Wierden

Wierden

In de week van 29 oktober tot en 4 november heeft de afdeling Wierden van de politie Twente op verschillende locaties in Wierden en Enter gecontroleerd. Hierbij zijn in totaal 102 bekeuringen en/of processen-verbaal opgemaakt.

Van maandag 29 oktober tot en met zondag 4 november heeft de afdeling Wierden van de politie Twente, in samenwerking met motorrijders, het verkeershandhavingsteam en het zogenaamde flex-team, een grootschalige verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Wierden en Enter. Deze zogenaamde 'handhavingsweek' had als doel om de subjectieve veiligheid in de gemeente te verhogen. De afdeling Wierden van de politie Twente is tevreden over het repressief optreden en het verscherpte toezicht in deze week.

Tijdens deze week werden in totaal 102 bekeuringen en/of processen-verbaal opgemaakt tegen overtreders. Zo werd er onder meer 25 keer bekeurd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel, 24 keer voor gebrekkige of ontbrekende verlichting aan een voertuig of rijwiel en 16 keer voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Op vrijdag 2 november werd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland in het bijzonder aandacht besteed aan het rijden onder invloed van alcohol.Tijdens een alcoholcontrole zijn 865 personen gecontroleerd. Van deze personen bleek niemand te veel te hebben gedronken.

Tijdens een normale surveillance werden wel twee beschonken bestuurders betrapt, waarbij eenmaal sprake was van een ongeldig verklaard rijbewijs en eenmaal sprake was van invordering van het rijbewijs.

De mensen die tijdens de handhavingsweek aan verschillende controles onderworpen werden, hebben overwegend positief gereageerd op het feit dat zij gecontroleerd werden.


---- --