Gemeente Hengelo

Kunstcentrum verhuist naar Creatieve Fabriek

Op dinsdag 6 november 2007 heeft de gemeenteraad besloten in te stemmen met de plannen voor uitbreiding van de taken en activiteiten van het Kunstcentrum Hengelo. Het Kunstcentrum Hengelo krijgt een structurele verhoging van haar subsidie met 270.000 per jaar. Hierdoor is het Kunstcentrum in staat invulling te geven aan haar ambities. Hiermee wordt het ook mogelijk voor het Kunstcentrum Hengelo een eenmalige investering van ruim 500.000 te doen in de nieuwe locatie. Het Kunstcentrum gaat verhuizen naar de Creatieve Fabriek op het voormalige fabriekscomplex Hazemeyer.

Nieuwe initiatieven

Het plan van het Kunstcentrum Hengelo houdt in dat de bestaande activiteiten worden uitgebreid en geĂŻntensiveerd en dat nieuwe initiatieven genomen worden om Beeldende Kunst bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.
Het raadsbesluit is een cruciale stap voor de toekomst van het Kunstcentrum Hengelo en betekent ook een impuls voor de creatieve economie zoals die vormgegeven gaat worden door de Creatieve Fabriek.

Ruime locatie

Het Kunstcentrum beschikt op de nieuwe locatie over ongeveer 1100 m2 vloeroppervlak, een bijna verdrievoudiging ten opzicht van de huidige locatie. Naast een forse tentoonstellingsruimte voorzien de plannen ook in een publiek toegankelijk klein documentatiecentrum. Aan een flinke stamtafel kunnen straks kunsttijdschriften, kunstboeken en ander informatiemateriaal onder het genot van een kopje koffie geraadpleegd worden. In de geplande multifunctionele ruimte worden kunstenaarsgesprekken, lezingen en debatten georganiseerd maar ook kunsteducatieve projecten. De zaal kan door een goede programmering ook worden ingezet als extra tentoonstellingsruimte. Daarnaast is ook gedacht aan een servicecentrum voor beeldende kunstenaars. Het Kunstcentrum Hengelo kan straks de beeldende kunstenaars adequaat adviseren over zaken die in de beroepspraktijk aan de orde komen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.kunstcentrumhengelo.nl.