Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 7 november

BERGEN OP ZOOM, 7 november 2007

Rotterdammers aangehouden op rijksweg A58 na ongeval

ROOSENDAAL: Twee mannen uit Rotterdam (27 en 31 jaar) zijn dinsdagavond kort na 20.00 uur aangehouden op de rijksweg A58. Het tweetal zat in een auto die in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Het tweetal weigerde medewerking bij het onderzoek van de politie naar het ongeval en wilde de auto niet verplaatsen. Na herhaaldelijke waarschuwingen zat er niets anders op dan de mannen aan te houden. Omdat agenten bij het betreden van de auto verdovende middelen roken, zijn ze verder op onderzoek gegaan. Daarbij werd circa 100 gram vermoedelijk cocaïne gevonden, met een straatwaarde van circa 5000 euro. Het tweetal is op het bureau in verzekering gesteld.

Bergenaar aangehouden na ruzie

BERGEN OP ZOOM: Op het Berkenpad is dinsdagavond kort na 21.30 uur een 47-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De verdachte zat met twee anderen in een geparkeerde auto waarna ruzie ontstond. Een 38-jarige inwoner van St. Maartensdijk kreeg daarbij een flinke klap en werd in zijn ogen geprikt. Hij vluchtte zijn auto uit en belde de politie. Aanleiding voor de ruzie zou kunnen zijn dat de verdachte vond dat het slachtoffer hem en zijn vriend naar huis moest brengen waarop de 38-jarige man antwoordde dat hij geen taxibedrijf is. De 47-jarige verdachte is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drie jongeren gehoord in onderzoek naar vuurwerkbommen in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie heeft deze week drie jongeren gehoord die worden verdacht van het produceren van vuurwerkbommen. Het gaat om twee jongens uit Oudenbosch (15 en 16 jaar) en een 15-jarige jongen uit Hoeven. Twee wijkagenten hebben de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de vernieling van diverse prullenbakken en andere straatobjecten. Dit naar aanleiding van informatie dat jongeren op diverse hangplekken in Oudenbosch met vuurwerkbommen aan het experimenteren was. Dat was onder meer zichtbaar aan diverse gaten in de grond. De drie aangehouden jongens vertelden op het bureau zelf bommetjes te hebben gemaakt door een stalen pijp te vullen met kruit uit vuurwerk. Vervolgens werd aan het stalen pijpje een lontje bevestigd. Om die manier werd de bom tot ontploffen gebracht. Informatie over het maken van die bommen haalde het drietal van Internet. In overleg met Justitie wordt een passende straf voor de jongeren gezocht.

Dordtenaar aangehouden na verkeersruzie

WOUW: Een 22-jarige inwoner van Dordrecht is woensdagmorgen rond 08.00 uur aangehouden op de rijksweg A58. De man was bijrijder in een auto die bij een kleine kettingbotsing was betrokken. Hij mishandelde een 44-jarige man uit Heerle die als bestuurder van een auto ook betrokken was bij het ongeval. De verdachte gaf het slachtoffer enkele slagen in het gezicht. De Dordtenaar werd meegenomen naar het bureau. Daar betaalde hij een transactie van 260 euro, waarna hij weer kon gaan.

Auteur: Andre van den Hul