Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (07/11)

TILBURG, 7 november 2007

Opgepakt voor openbare dronkenschap

TILBURG: Een 33-jarige Tilburger is door de politie opgepakt vanwege openbare dronkenschap. De man wilde dinsdagavond 6 november om 20.45 uur gratis met de bus naar Berkel-Enschot. Hij zorgde voor overlast op het Tilburgse Stationsplein en maakte problemen met het BBA-personeel. De gewaarschuwde agenten konden de man ook niet tot bedaren krijgen en arresteerden hem uiteindelijk voor openbare dronkenschap. De man was namelijk stevig onder invloed van alcohol. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Verder bleek dat er nog 5 vonnissen voor hem openstonden, die hem meteen mondeling én schriftelijk aan hem bekend zijn gemaakt. Hij heeft nu 14 dagen de tijd om een rechtsmiddel in te stellen (bijv. door in hoger beroep te gaan).

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond 6 november omstreeks 19.40 uur een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 24-jarige zwangere vriendin mishandeld hebben. De vrouw deed aangifte en de dienstdoende agenten zagen dat zij diverse verwondingen in het gezicht had. De verdachte was toen al gevlucht. De agenten kregen telefonisch contact met hem. Ze kregen hem zover dat hij zich meldde in het politiebureau. Hij werd gearresteerd, waarbij hij aangaf dat hij niet verhoord worden. Vanwege drugsgebruik was hij niet in staat om helder na te denken, aldus de verdachte. De verdachte is het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl.

Tweede koperdief aangehouden

OISTERWIJK: Afgelopen zondag 5 november arresteerde de politie een koperdief op heterdaad. Dat gebeurde om 14.30 uur op een terrein aan de Nijverheidsweg. Het ging om een 40-jarige man uit Rotterdam. Een getuige zag de man zondagmiddag bezig op het terrein en belde de politie. Deze trof de man op het terrein aan. Hij had al meerdere koperen kabels in zijn auto geladen. Het weggenomen koper lag op het terrein en het bouwmateriaal moest nog bevestigd worden. De verdachte is aangehouden, verhoord en in verzekering gesteld. Tijdens het onderzoek kwam een tweede verdachte in beeld. Het ging om een 28-jarige Rotterdammer. Zondagmiddag was hij al weggehold bij aankomst van de politie. Zijn arrestatie vond plaats op dinsdagmiddag 6 november 2007.

Bromfietscontrole in Tilburg West

OOSTERHOUT: De politie hield dinsdagmiddag 6 november een bromfietscontrole in Tilburg-West. De controlepunten waren ingericht op de Campenhoefdreef en de Statenlaan. In totaal zijn 38 brom- en snorfietsbestuurders gecontroleerd. In 24 gevallen bleken er een of meerdere zaken niet in orde. De politie schreef bekeuringen uit voor: 9 x overschrijding maximum snelheid
6 x niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs
3 x niet op eerste vordering tonen bromfietscertificaat/rijbewijs 2 x onjuist dragen van de valhelm
3 x niet in orde hebben van verlichting

1 x geen verzekering

1 x legitimatieplicht

De politie arresteerde tijdens de actie een 41-jarige Tilburger de man reed dronken op een bromfiets. Dat deed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De rechter had hem verboden om motorrijtuigen te besturen. De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van circa 300 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van een uur opgelegd.

Politie onderzoekt brandstichting

TILBURG: De politie onderzoekt een brandstichting op de Lage Witsiebaan. Woensdag 7 november 2007 ontstond rond 01.30 uur een brandje in een woning. Het vuur kon ontstaan doordat er via de brievenbus brandend materiaal naar binnen was gegooid. De bewoonster (30 jr) verliet de woning met haar twee kinderen, toen ze de brand ontdekte. Door de deurmat naar buiten te trekken, had de brandweer het vuur meteen onder controle en bleef de schade beperkt.

Op donderdag 1 november vond bij dezelfde woning ook al een brandstichting plaats. Bij afwezigheid van de bewoners werd tegen de achtergevel een brandje gesticht. Dat vuur was eveneens snel onder controle. Bij de bewoonster zit de schrik er goed in. Zijn heeft aangifte gedaan van de brandstichtingen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer