Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte steekincident Zeddam bij verlichtingscontrole aangehouden

Doetinchem, 07-11-2007 o De politie heeft dinsdagavond 6 november tijdens een verlichtingscontrole in de stad een 29-jarige Doetinchemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht verleden maand in Zeddam een bekende van hem te hebben neergestoken.

De politie hield dinsdagavond op diverse plaatsen rond het centrum een verlichtingscontrole. Rond 21.30 zagen agenten een man op een fiets zonder verlichting over de Terborgseweg naderen. Toen zij hem een stopteken gaven, ging hij er vandoor. Te voet werd de achtervolging ingezet en toen de man op de Prins Hendrikstraat onderuit ging, konden zij hem inrekenen. Het ging om een 29-jarige Doetinchemmer, wiens aanhouding landelijk was verzocht na een steekincident in Zeddam.

Bij dit steekincident dat op 18 oktober s middags plaats vond raakte een 50-jarige vrouw uit s Heerenberg gewond. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en inhoudelijk kan nog geen informatie over het incident worden vertrekt omdat de man nog verhoord moet worden.