Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie zoekt getuigen van gevaarlijk rijgedrag

Heerde, 07-11-2007 o De politie heeft dinsdagmiddag 6 november het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Arnhem ingenomen omdat hij verdacht wordt van gevaarlijk rijgedrag. Hij zou bijna een aanrijding hebben veroorzaakt op de A 50. De politie wil contact met de direct betrokkenen en met getuigen.

Een politieman die omstreeks 17.00 uur in burger in zijn privé-auto over de A50 richting Apeldoorn reed, was getuige van een gevaarlijke verkeerssituatie. Hij zag dat de 42-jarige man een Mitsubishi Spacewagon die op de linkerrijstrook reed rechts inhaalde en vervolgens flink op de rem moest, omdat het verkeer voor hem remde. Hierdoor moest de auto die hij had ingehaald ook stevig remmen, waardoor deze begon te tollen en via de rechterrijstrook richting de berm schoof en daar tot stilstand kwam.

De veroorzaker vervolgde zijn weg, gevolgd door de politieman. Ter hoogte van parkeerplaats de Brink voorbij het klaverblad met de A1 kon hij de man staande houden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingenomen. Bij de politie is niet bekend of de Mitsubishi Spacewagon beschadigd raakte. Omdat de politie nog meer informatie wil over het gevaarlijke rijgedrag is zij op zoek naar de bestuurder van de groene Mitsubishi Spacewagon en de bestuurder van een grijze Volkswagen Passat. Zij kunnen contact opnemen 0900-8844