Ingezonden persbericht


Persbericht Toeristische Netwerkbijeenkomst Noord-Holland

Op woensdag 7 november is een zeer succesvolle Toeristische Netwerkbijeenkomst Noord-Holland gehouden. De gasten werden ontvangen in het AZ stadion door de organiserende partijen: Provincie Noord-Holland, Koninklijk Horeca Nederland, Hiswa, Amsterdam Toerisme &Congres Bureau, de Regionale VVV s en Toerisme Noord-Holland. Het programma dat samengesteld was rond het thema samenwerken, had bijzonder veel geïnteresseerden getrokken en in ontspannen sfeer werd optimaal genetwerkt.

Na het welkomstwoord nam de dagvoorzitter Jeanette Diepenbroek de microfoon over en kondigde voor alle aanwezigen de sprekers aan. Gedeputeerde Jaap Bond benadrukte de rol van de provincie als vliegwiel. Kees Teer van het Dorint Hotel heeft veel ervaring met samenwerken en maakte de barrières op kritische wijze duidelijk. En was duidelijk over het feit dat je door met andere samen te werken veel verder komt. De trainer van HFC Haarlem, Jan Zoutman, gaf zijn visie op samenwerken: heel veel communiceren. Hij vertelde in zijn speech beeldend over de manier waarop individuele voetbalspelers tot een team samengesmeed worden. De laatste spreker, Bart van der Velden van Beerenschot Communicatie toonde aan dat, ondanks de verschillende belangen die partners hebben, toch succesvol samengewerkt kan worden. Hij gaf daar op vlotte wijze een aantal voorbeelden van en sloot af met: een succesvolle samenwerking start met elkaar mogen . Op de toepasselijke foto die daarbij vertoond werd duwde Dirk Scheringa de rolstoel van Louis van Gaal.

Na deze gezamenlijk start waren de gasten zelf aan de bal. In twee zalen waren voorbereidingen getroffen om het samenwerken ook daadwerkelijk op te pakken. In de ene zaal werden aan statafels ondernemers, bestuurders en andere belanghebbenden snel met elkaar in contact gebracht. In de andere zaal stonden experts op diverse vakgebieden waarmee de gasten in gesprek konden gaan. Het was opvallend dat het netwerken niet alleen in de zalen maar ook in de gangen, bij een kopje koffie of met uitzicht op het veld volop plaatsvond.

De organisatie had een ludieke prijs ter beschikking gesteld om het beste idee van vandaag te belonen. Er werden veel plannen geopperd, weer verworpen, aangepast en beklonken maar het meerdaagse fietsarrangement werd uiteindelijk onderscheiden. Twee ondernemers, Jos Jansen van Hotel Camperduin aan de kust en Jan Glazenborg van Imkerij de Bijenstal in West Friesland, hadden de Noord-Hollandse veelzijdigheid goed toegepast in hun idee. Zij gingen naar huis met een bal van AZ.

De doelstelling van deze middag: het bevorderen van samenwerking, leidt tot het delen van kennis, het bundelen van de krachten en het verkrijgen van nieuwe inzichten voor de toeristenbranche. Hierdoor zal het toeristisch aanbod zich vernieuwen en kwalitatief verbeteren waardoor het rendement verhoogd wordt. Alle activiteiten van de Toeristische Netwerkbijeenkomst waren hierop gericht en zullen zeker aan de doelstelling bijdragen.