Gemeente Arnhem

Spekcheques, kanjers en bonussen

Beloningen voor actieve wijkbewoners: uitreiking op 7 november

Op woensdag 7 november 2007 deelt de gemeente weer beloningen uit aan vrijwilligers die op eigen initiatief actief zijn in hun wijk. Alle mensen die hiervoor zijn voorgedragen zijn uitgenodigd in het stadhuis voor de feestelijke uitreiking. De wethouders Van Eeten, Hoeffnagel en Jansen maken dan de winnaars bekend.

De beloningen worden uitgereikt in drie categorieën: de Spekcheque voor wijkbewoners met opmerkelijke initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren, de Jeugdkanjers voor jongeren die actief zijn in hun wijk en de Buiten Gewoon Beter - bonussen voor wijkbewoners die zich inzetten voor het beheer van de openbare ruimte.

Waardering
De premies worden dit jaar voor de 13e keer uitgegeven en variëren tussen de 100 en 1.750 euro. In totaal 57 projecten zijn aangemeld, waarvan er 25 in de prijzen vallen. Het is de bedoeling dat dit geld gebruikt wordt om het winnende project verder uit te breiden of om een nieuw project te starten.

De prijzen zijn een blijk van waardering voor de vrijwillige inzet van bewoners. In de afgelopen jaren zijn al veel prijzen uitgereikt voor bijzondere projecten. Dat waren bijvoorbeeld een kookactiviteit voor dak- en thuislozen, boksen voor kansarme jongeren, het opknappen van een geitenwei en het begeleiden van bewoners van een verzorgingstehuis bij zwemles.