Cardiocooking verovert Nederlandse harten


AMSTERDAM, 20071107 -- Voor iedereen die een gezonde en hartvriendelijke levensstijl nastreeft, is er nu de nieuwe, dynamische website www.cardiocooking.nl. Deze eigenzinnige website met passie voor een gezonde leefwijze geeft veel informatie en biedt tientallen hartvriendelijke recepten. Cardiocooking staat voor een prettige manier van leven en koken, die goed is voor hart en bloedvaten. De kleurrijke, gemakkelijk te maken recepten bewijzen dat je lekker en gevarieerd kunt eten zonder een overmaat aan verzadigd vet en voorbewerkte producten. Hartvriendelijk koken is zo leuk en lekker dat het vanzelf een goede gewoonte kan worden.

De gedachte achter cardiocooking
Hart- en vaatziekten zijn nog altijd doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Met een andere levensstijl kunnen deze ziekten deels worden voorkomen. De makers van www.cardiocooking.nl spelen in op de huidige trend van koken en willen zo een bijdrage leveren aan een gezonde leefwijze.
De website biedt iedereen die gezond wil leven een steuntje in de rug door het aanbod van stimulerende en professionele informatie. Op een leuke, niet betuttelende manier willen de makers een online platform oprichten voor iedereen die hart heeft voor de preventie van hart- en vaatziekten. De eerste stap is de lancering van een aantrekkelijke website, die met ingang van november 2007 online is.
Op www.cardiocooking.nl vinden bezoekers tientallen aantrekkelijke recepten, informatie over hart en vaatziekten, diverse testjes en nieuws. In december 2007 wordt dit aangevuld met een actuele nieuwsbrief. Ook worden er binnenkort kookworkshops aangeboden.
De makers streven naar een dynamische en interactieve website die blijft prikkelen en uitdagen.


De mensen achter cardiocooking
De website wordt gemaakt door een team van bevlogen mensen met ieder een eigen discipline op het gebied van hart- en vaatziekten, koken en vormgeving van concepten. Een arts is verantwoordelijk voor de medische informatie die op de site te vinden is. Cardiocooking is een nieuw begrip dat, als het aan de makers van deze website ligt, minstens zo bekend zal worden als het al langer ingeburgerde begrip cardiofitness.