Ingezonden persbericht


http://www.politie.nl/utrecht/nieuws/persberichten/071107eemland_zuid.asp

Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 07-11-2007

Gestolen fiets

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 14.30 uur zagen agenten een 28-jarige man uit Amersfoort fietsen over het Smallepad. Agenten herkenden de man als een veelpleger en zagen dat er geen slot op de fiets zat. De fiets bleek als gestolen te boek te staan en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beroving

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een jongen bestolen van zijn telefoon. Omstreeks 17.00 uur liep de 15-jarige jongen over het Haagplein. Plotseling kwamen er twee jongens aanlopen en bedreigden hem met een mes. De jongen moest een telefoon afgeven en de jongens verdwenen. De politie heeft de zaak onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Eemland zuid; 0900-8844.

Beroving

AMERSFOORT- Op de Balzand werd een 52-jarige vrouw bestolen. Omstreeks 20.00 uur liep een 52-jarige vrouw uit Hoogland over de Balzand. Plotseling kwamen er twee jongens aanlopen en bedreigde haar met een mes en zij moest haar portemennee afgeven. De jongens verdwenen vervolgens weer.

Signalement: getint uiterlijk, ongeveer 14 jaar oud, ongeveer 1.75 lang donker haar.

Koperdieven aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werden 5 jongeren aangehouden voor koperdiefstal. Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op een bouwterrein aan het Neptunusplein liepen. De jongeren, 9 tot 11 jaar oud uit Amersfoort en Hoogland, werden hier aangetroffen. Zij hadden koper in hun bezit afkomstig van het bouwterrein en werden aangehouden.