Time : 13:53:48
Date : 25 October 2007
Sender Name: AVE MEDIA

ANTWERPEN RESTAURANT WEEK : MASSALE BELANGSTELLING PERS & PUBLIEK PERSBERICHT & UITNODIGING
Antwerpen Restaurant Week van 26 november tot 2 december 2007

MASSALE BELANGSTELLING VOOR ANTWERPEN RESTAURANT WEEK

ONLINE AFSPRAAK OP 7 NOVEMBER OM 15U OP www.restaurantweek.be

De allereerste editie van de Restaurant Week in België, waarvan Antwerpen de primeur mag wegsnoepen, belooft alvast voor België ook een groot succes te worden. Voor de vernieuwende en wereldwijd groeiende online restaurantgids DiningCity.com, in samenwerking met American Express en het maandblad Feeling, lijkt het succesverhaal na New York en Nederland zich verder te zetten in Antwerpen, ook wel eens het "kleinere New York" genaamd. Van 26 November tot 2 December kan men voor 25¤ genieten van een driegangendiner, en voor 20¤ van een lunch.
De interesse en medewerking van toprestaurants is groot en pers en publiek tonen enorm veel belangstelling voor deze Belgische primeur, zo erg zelfs dat de eerste cijfers de eerste editie in Amsterdam lijken te overtreffen.


30.000 bezoekers
Sinds enkele weken geleden kranten, weekbladen, radio en het lokale tv-station ATV de eerste berichten over de Antwerpen Restaurant Week de wereld instuurden, surften er in totaal al meer dan 30.000 geïnteresseerden naar www.restaurantweek.be. Dit is beduidend meer dan bij de eerste Restaurant Week in Amsterdam.

Online reserveringssysteem
Op 7 November om 15u lanceert DiningCity het online reserveringssysteem voor de Antwerpen Restaurant Week op www.restaurantweek.be. Het is te verwachten dat het systeem, net zoals in Nederland, overstelpt zal worden met aanvragen en waar alle restaurants reeds na 2-3 uur volledig volgeboekt waren. Wie zeker wil zijn van plaatsen voor de Antwerpen Restaurant Week, schrijft datum en uur best nu al in zijn agenda.


50 toprestaurants
DiningCity mikt op zo'n 50 deelnemende toprestaurants voor de eerste Antwerpen Restaurant Week. Op dit ogenblik bedraagt het aantal restaurants 47, maar een aantal moet nog bevestigen. Gezien de massale belangstelling van restaurants en pers en publiek voor deze eerste Belgische editie van de Restaurant Week, wordt verwacht dat de kaap van 50 overschreden zal worden.

Gerenommeerde zaken als Dock's Café, Pomphuis en Dôme bevestigden reeds hun deelname. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn het prestigieuze Flamant Dining, het onklopbare Invincible, waar goede wijn en inventieve gerechten hand in hand gaan, Via Via, bekend om zijn verfijnde Franse keuken en zijn Romeinse interieur ('Een vaste waarde', Zone 03), place-to-be Hecker, ('Heeft ons nog nooit ontgoocheld', Knack) en de prestigieuze brasserie Terrace Café van Hilton Antwerp. De up-to-date lijst vind je op www.restaurantweek.be.

Omwille van de massale belangstelling voor de Antwerpen Restaurant Week, wil DiningCity het concept ook introduceren in andere culinair toonaangevende steden zoals Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk, Knokke, enz. Bij de toekomstige edities willen de organisatoren een aantal praktische initiatieven op touw zetten om het de culinaire liefhebbers nog meer naar hun zin te maken.

DiningCity.com
DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Brabant, Gelderland, Antwerpen, Madrid, Geneve, Rome, New York en zelfs in Hong Kong. Binnenkort komen daar oa. ook Parijs, Milaan, Berlijn, Londen en Bejing bij. Bedoeling is dat de Restaurant Week ook in deze steden zal opgestart worden. Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte omschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart raadplegen en via een virtual tour zelfs even (letterlijk) in het restaurant rondkijken. Tevens is er ook een vermelding van "Restaurant van de Week" en kan men via een antwoordformulier ook (gratis) advies vragen ivm. zakenlunches of om bvb. in groep uit eten te gaan. Online reserveren is uiteraard eveneens mogelijk. Het zijn net al deze interactieve extraatjes die DiningCity.com sterk doen onderscheiden van andere websites. www.diningcity.com.