Actieteam Brede School begonnen

woensdag 07 november 2007

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Aedes (Vereniging van woningcorporaties), de MO-groep en onderwijsorganisaties VOS/ABB en Bond KBO beginnen vandaag met het Actieteam Brede School.

Het ontwerp van een multifunctionele accommodatie in Reeuwijk (zie www.willemsvandenbrink.nl)

Het actieteam ondersteunt gedurende een korte periode bestaande BredeScholen die samenwerken in multifunctionele accommodaties. De dienstverlening is gratis voor partners in BredeScholen die graag advies en bemiddeling van onafhankelijke experts willen om de onderlinge samenwerking te verbeteren.
In circa zeshonderd wijken is de laatste jaren een BredeSchool ontwikkeld. Onderwijs vormt de basis, kinderopvang, welzijn, peuterspeelzaal en bibliotheek komen daarbij. Bij het ontwikkelen van BredeScholen zijn woningcorporaties vaak de logische partner. Een BredeSchool betekent veel voor de leefbaarheid in de buurt. De deuren staan immers voor iedere buurtbewoner open. Zo'n school is onmisbaar voor de sociale samenhang en vergroot de ontwikkelingskansen van de kinderen in de wijk.
In veel wijken is de BredeSchool een succes, maar soms lopen de partners tegen samenwerkingsproblemen aan. Bijvoorbeeld op het terrein van beheer en exploitatie of op een andere manier. In dat geval kunnen een of meer partners van de BredeSchool hun zaak voorleggen aan het actieteam. BredeScholen waarvan de partners gezamenlijk een case indienen krijgen prioriteit bij de behandeling. Het Actieteam Brede School is te bereiken via het e-mailadres: bredeschool(at)aedes.nl.