Gemeente Eemnes

Persberichten

De BEL combinatie; roepnaam samenwerkingsverband gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren

Het logo is gebaseerd op het projectlogo dat is gebruikt in de aanloop naar de BEL-samenwerking. De drie letters hebben de kleuren van de betreffende gemeenten en door deze letters tussen haakjes te plaatsen wordt de samenhang benadrukt. De toegevoegde term Combinatie versterkt dit nog eens.

Eind november start de voorlichtingscampagne voor de inwoners van de drie gemeenten om hen met advertenties, voorlichtingsbijeenkomsten en een huis aan huis te verspreiden folder te infomeren over wat de samenbundeling van de ambtelijke organisaties voor hen gaat betekenen.

De BEL Combinatie wordt in 2008 gevestigd in het huidige gemeentehuis van Blaricum in afwachting van het gereedkomen van het nieuwe kantoorcomplex in Eemnes. Hiervoor werd 3 september jl. de eerste van in totaal 364 heipalen geslagen en momenteel is de bouw in volle gang. De aannemer, Jorritsma Bouw, heeft vorige week het beton gestort voor de vloer van de parkeergarage onder het complex waar naast de BEL Combinatie ook het nieuwe gemeentehuis van Eemnes deel van uitmaakt. Volgende week worden de wanden van de garage geplaatst waarna kan worden begonnen met het storten van de begane grond vloeren. Dan breekt het punt aan dat langzaam maar zeker de contouren van het nieuwe gebouw zichtbaar gaan worden. Op dit moment ligt de bouw geheel op schema en lijkt de geplande datum van 1 januari 2009 waarop de BEL Combinatie vanuit deze locatie haar werk kan gaan verrichten alleszins haalbaar.

Zie