Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Individueel succes Peng op EK-Landenteams

Tijdens de prijsuitreiking van het Europees landenkampioenschap, dat dinsdag in Griekenland werd afgesloten, was er toch nog een Nederlands succes te vieren. De teams eindigden weliswaar niet bij de eerste tien, maar de Nederlandse vrouwenkampioen Zhaoqin Peng mocht toch op het podium verschijnen. Zij won namelijk de gouden medaille voor het beste resultaat op bord 1. Met een score van 6½ uit 9 en een indrukwekkende TPR van 2597 bleef zij de Armeense Elina Danielian (zilver) en de Russische Alexandra Kosteniuk (brons) voor. Dankzij haar prestatie voldeed de Nederlands Kampioene ruimschoots aan de door NOC*NSF opgestelde norm voor behoud van de A-status.
---

Speler die betrapt werd op gebruik Pocket Fritz tijdens competitie geschorst

Op zaterdag 3 november werd tijdens de competitiewedstrijd Bergen op Zoom - AAS de speler Willem Moene van laatstgenoemde vereniging door de wedstrijdleider betrapt op het gebruik van het programma Pocket Fritz. De wedstrijdleider van deze wedstrijd verklaarde de partij direct verloren voor Moene.

Ron Bleeker, de competitieleider van de KNSB, heeft naar aanleiding hiervan de speler van AAS tot het eind van het seizoen 2009-2010 geschorst als speler en/of teamleider bij KNSB-competitiewedstrijden. De partij tegen Bergen op Zoom blijft verloren.

De volledige uitspraak van de competitieleider kunt u hier lezen.
---