Gemeente Gilze en Rijen

informatieavond op donderdag 8 november

Gemeente werkt aan terugdringen spoorweglawaai in Rijen

Er komen bij de gemeente veel vragen en opmerkingen binnen over het spoorweglawaai van treinen op de spoorbaan Breda-Tilburg. De gemeente heeft een werkplan opgesteld en houdt op donderdagavond 8 november aanstaande een informatieavond over dit onderwerp. Uw mening en ideeën zijn van harte welkom.

Veel bewoners ervaren het spoorweglawaai als zeer hinderlijk. Daarom heeft de gemeente een werkplan opgesteld met als doel geluidhinder rond en in de woningen in de buurt van het spoor terug te dringen. Zo worden er op dit moment geluidwerende materialen in gevels aangebracht bij een aantal woningen die bij de spoorwegovergangen met de Oosterhoutseweg, de Stationsstraat en de Julianastraat staan. Bovendien werken we op dit moment plannen uit om de geluidsbelasting ook bij andere woningen terug te dringen. Onder andere door het aanbrengen van geluidsschermen en raildempers.

Om u nader over deze plannen te informeren houden we op donderdag 8 november aanstaande om 20.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis in Rijen een informatieavond.

We proberen bij het uitwerken van de definitieve plannen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van omwonenden. Uw mening en ideeën over deze plannen stellen we daarom zeer op prijs.

U bent van harte uitgenodigd.