Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 8 november 2007

Persbericht

De Wolden start met buitengewone artikelenreeks over Wmo op gemeentepagina en website

De gemeente De Wolden is deze week begonnen met een buitengewone artikelenreeks over de Wet maatschappelijke ondersteuning op de gemeentepagina in De Wolder Courant en op haar website. Het doel is inwoners en instellingen bekend te maken en informeren over de Wmo en hen aansluitend te betrekken bij de totstandkoming van het Wmo-beleidsplan van de gemeente De Wolden.

De Wmo raakt iedereen en daarom vindt de gemeente het belangrijk dat haar inwoners weten wat de Wmo inhoudt en dat zij invloed kunnen uitoefenen op de inhoud van het Wmo-beleidsplan.

Aan de hand van een negental interviews met onder meer de voorzitter van de Wmo-raad mevrouw Van der Zwan, een medewerker van een thuiszorginstelling en opbouwwerker van Stichting Welzijn De Wolden krijgen inwoners een volledig beeld van de Wmo en van wat deze wet voor hen kan betekenen.

De artikelenreeks is gestart met een interview met wethouder Bert Damming als portefeuillehouder van de Wmo. De wethouder geeft hierin een toelichting op het uitgangspunt van de Wmo en waarom communicatie hierover zo belangrijk is. GeĂŻnteresseerden kunnen wekelijks de interviews volgen op www.dewolden.nl en uiteraard lezen in De Wolder Courant.

In de communicatieve aanpak van de Wmo is iedere gemeente vrij. De wijze waarop De Wolden het doet is buitengewoon in de provincie Drenthe.


---