Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - onderzoek  vermiste Brenda Arnoldus richt zich  |
|     |op het westen van het land                                |
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermiste Brenda Arnoldus uit Zutphen richt zich voornamelijk op het westen van het land. Daar vandaan komen de meeste tips over de sinds begin oktober verdwenen 14-jarige tiener.

De vermissing van de tiener wordt door een rechercheteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland onderzocht. Bij haar naspeuringen krijgt zij, afhankelijk van de tips en informatie, medewerking van andere politiekorpsen. Aangezien de tips voornamelijk uit het westen van het land (Rotterdam, Den Haag en Amsterdam) komen, wordt met deze politieteams contact onderhouden.

De 14-jarige Brenda is nu ruim een maand zoek en vanaf het begin heeft de politie aangegeven dat zij zich zorgen maakt over het feit dat het meisje mogelijk met verkeerde personen contact zou leggen. Het rechercheteam sluit dan ook niet uit dat zij na het leggen van goed bedoelde contacten, inmiddels ergens tegen haar wil wordt vastgehouden.

Het verbaast de politie dat de voorheen zo chat-grage tiener noch met haar familie noch met vrienden of vriendinnen uit haar (internet)omgeving contact heeft gezocht. De mensen die door de politie na de vermissing zijn benaderd, hebben sindsdien niets meer van Brenda vernomen.

De media hebben veel aandacht aan de vermissing van het meisje besteed en ook in het westen van het land hebben kranten en tv-zenders meegewerkt om tips te krijgen. De familie heeft honderden posters verspreid, maar dit alles heeft nog niet tot het bekend worden van de verblijfplaats van haar geleid.

De politie doet nogmaals een beroep op het publiek om naar Brenda Arnoldus uit te kijken. Op de foto heeft zij een volle bos blond golvend haar, maar dit kan inmiddels geknipt zijn of een andere kleur hebben. Verder nog even haar signalement: lengte 1.70 m en slank postuur. Het meisje heeft bruine ogen. De jas die op de bijgevoegde foto staat had zij de bewuste dag bij zich.

Naast het algemene nummer van de politie (0900 - 8844) kunnen tipgevers ook bellen met een speciaal gratis nummer van het rechercheteam (0800 - 0233393) of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.
---


---


---

---- --