Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Hyves en Ikkanstoppen.nl steunen samen stoppen met roken

Stoppers kunnen met speciale gadget hun Hyves-vrienden uitnodigen om ondersteuner te worden.

Capelle a/d IJssel, 8 november 2007 - Vanaf vandaag krijgen rookers die willen stoppen een extra steuntje in de rug. Het online-vriendennetwerk Hyves en het platform Ikkanstoppen.nl starten dan een actie die het samen stoppen met roken stimuleert onder de 3 miljoen Hyvers in Nederland. Stoppers kunnen via een speciale 'gadget' alle vrienden in hun Hyves-netwerk uitnodigen om ondersteuner te worden. Zo staan ze er niet alleen voor en vergroten ze de kans om voorgoed van het roken af te komen. De samen-stoppen-actie start op 8 november en loopt in ieder geval door tot 31 december 2007.

Stoppen met roken is niet gemakkelijk, zeker als je het in je eentje moet doen. Steun van je partner, familie, vrienden of huisarts is erg belangrijk om gemotiveerd te blijven. Hyves en Ikkanstoppen.nl maken het nu gemakkelijker om ondersteuning in te schakelen. Met deze speciale actie kunnen Hyves-leden hun vrienden op de hoogte brengen en houden van hun stoppoging en het verloop daarvan.

Gemotiveerd stoppen
'Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om ondersteuning te krijgen bij het stoppen met roken', aldus Gijs van der Klei, Concept Manager bij Hyves. 'Met deze actie wordt daar op een leuke manier op ingespeeld en het sluit bovendien goed aan bij deze tijd, waarin stoppen met roken een hot issue is.'

Hyves-gadget
Via een 'gadget' op je Hyves-profiel kun je gemakkelijk alle vrienden uit je netwerk informeren over je stoppoging en hen uitnodigen om je daarbij te ondersteunen. Je kunt je steuners van dag tot dag op de hoogte houden van je 'gemoedstoestand' en ze betrekken bij moeilijke momenten. Bovendien ontvang je als stopper informatie en tips die je ondersteunen bij het stoppen. Potentiële steuners kunnen de 'gadget' ook gebruiken om hun rokende vrienden op te roepen voor eens en altijd te stoppen. Direct stopper of steuner worden? Aanmelden kan hier.

Over Ikkanstoppen.nl
Het platform Ikkanstoppen.nl informeert op een positieve manier over stoppen met roken, onder meer via de website www.ikkanstoppen.nl. Een belangrijk onderdeel hierin is het verkrijgen en behouden van de juiste motivatie, maar ook hulp van vrienden en of huisarts vergroten de kans om te stoppen met roken. Het platform is een initiatief van geneesmiddelenproducent Pfizer bv.



Ingezonden persbericht