Gemeente Schouwen-Duiveland


discussiebijeenkomst op Camping de Brem

Presentatie toeristische rapporten en discussiebijeenkomst op Camping de Brem

Publicatiedatum: 08 november 2007
Datum laatst gewijzigd: 08 november 2007


- PERSBERICHT -

Datum

donderdag 8 november 2007

wethouder A. Verseput, tel: 0111 452376; 452100

Presentatie toeristische rapporten en discussiebijeenkomst op Camping de Brem

Vrijdag 9 november om 14.00 uur

Vrijdag 9 november worden de resultaten van twee onderzoeksrapporten gepresenteerd aan de toeristische sector op camping de Brem in Renesse. De bijeenkomst start om 14.00 uur. Naast de presentatie van de 2 rapporten is er ook een discussie over toekomstige toeristische ontwikkelingen.
De te presenteren rapporten zijn: monitoronderzoek Schouwen-West en Schouwen-Duiveland in de peiling. Het monitoronderzoek Schouwen-West is gestart in 1998 met een nulmeting. In 2001/2002 is het eerste herhalingsonderzoek uitgevoerd en in 2006 is het tweede en laatste herhalingsonderzoek uitgevoerd. Dit laatste onderzoek wordt vrijdag gepresenteerd. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Alterra en meet de tevredenheid van de toerist/recreant over de ontwikkelingen in Schouwen-West. De resultaten hiervan worden gebruikt voor het toeristisch beleid van de overheden. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de partijen Ministerie van LNV, Provincie Zeeland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Dienst Landelijk Gebied, Rijkswaterstaat, Ministerie van LNV, Recron en Gemeente Schouwen-Duiveland.
Het rapport Schouwen-Duiveland in de peiling is uitgevoerd door de Kamer van Koophandel en de Hogeschool Zeeland. Dit rapport is uitgevoerd in het kader van het actieprogramma Schouwen-Duiveland kiest voor toerisme. De resultaten van dit rapport worden gebruikt om het toekomstig toeristisch/economisch beleid bij te stellen. Tijdens deze middag wordt in groepen gediscussieerd over toeristische ontwikkelingen aan de hand van stellingen. De toeristische branche-organisaties, overheden en overige betrokken partijen zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Programma

14.00 uur

ontvangst met koffie/thee en Zeeuwse bolus

14.15 uur

welkomstwoord door de wethouder toerisme en recreatie, Ad Verseput

14.30 uur

presentatie resultaten `Recreatiemonitoring Schouwen-west' door onderzoeksbureau `Alterra'

15.00 uur

discussie over toekomstige toeristische ontwikkelingen in Schouwen-West aan de hand van stellingen

16.00 uur

afsluiting door wethouder Ad Verseput

16.15 uur

napraten onder het genot van een hapje en een drankje