Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 09-11-2007

Motorrijder gewond

IJSSELSTEIN - Donderdag 8 november om 16.40 uur is een motorrijder gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 50-jarige motorrijder uit IJsselstein reed op de Heemradenlaan achter een auto die rechtsaf sloeg richting Tolgaarderlaan. De motorrijder wilde de auto passeren, maar zag een andere automobiliste, een 26-jarige inwoonster van IJsselstein, die uit de Tolgaarderlaan kwam rijden over het hoofd. Beide weggebruikers konden een aanrijding niet voorkomen waardoor de motorrijder ten val kwam en op zijn zij doorschoof naar de berm en tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwam. De man is met rugletsel per ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek.

Controles in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De politie van Nieuwegein heeft donderdagavond 8 en vrijdagmorgen 9 november op verschillende plaatsen controles gehouden. Op het Muntplein was de politie enige tijd aanwezig, maar er werd geen overlastgevende jeugd aangetroffen. Personen die nog boetes hadden openstaan, kregen bezoek van agenten en moesten direct hun boete betalen of mee naar het politiebureau (aantallen onbekend).

Bij de Blokhoeve werden om 23.10 uur drie verdachten aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. De mannen uit Utrecht en Rotterdam, van 30, 27 en 33 jaar oud, zaten samen in een auto. De 27-jarige man had een pistool op zak.

Ook werden weggebruikers bekeurd omdat ze door rood reden (2), geen helm droegen (2), geen rijbewijs bij zich hadden (1), geen fietsverlichting voerden (13) en een bordje met 'verboden toegang' negeerden (4).