Gemeente Venlo


Nieuwe directeur WAA groep nv benoemd

8-11-2007

Op 1 januari 2008 start de heer Rob Schmitz als de nieuwe directeur van de WAA groep nv. Hij is hiermee de opvolger van Jan Uilenbroek die de WAA per 1 februari 2007 heeft verlaten.

Schmitz (46 jaar, woonachtig in Venlo) is afkomstig van de Diamant-Groep te Tilburg, een breed leer-werkbedrijf dat voor zes gemeenten in Midden-Brabant de Wsw- en Wwb-regelingen uitvoert. Schmitz was daar sinds 2005 lid van het Centraal Management Team met als speciale aandachtsgebieden Personeel & Organisatie en Cliëntontwikkeling. Tevens was Schmitz als Statutair Directeur verantwoordelijk voor de private activiteiten van de Diamant-Groep, en was hij verantwoordelijk voor de inrichting en integrale bedrijfsvoering.
Daarvóór werkte hij als Areamanager bij Adecco, wereldwijd de grootste partij op het gebied van personele dienstverlening.

De branche in het algemeen en de WAA groep nv Venlo in het bijzonder heeft een turbulente tijd achter de rug. Voor een nieuwe directeur werd gezocht naar iemand die het bindend boegbeeld van de WAA groep zou kunnen zijn, en die een visie heeft op de besturingsfilosofie en op het werkveld en maatschappelijke ontwikkelingen. Bindend, charismatisch, open, creatief en resultaatgericht waren enkele van de criteria die bij de werving en selectie een rol hebben gespeeld. Het bestuur van de WAA groep nv is van mening dat de heer Schmitz deze eigenschappen in ruime mate bezit, en de WAA groep nv op een deskundige en professionele manier zal leiden, uiteraard met oog en aandacht voor de mens.

De heer Schmitz staat voor de uitdaging de aanbevelingen uit het rapport Langedijk in de praktijk te brengen. Hij zal hierbij de door de interim-directie reeds voortvarend ingezette weg krachtig vervolgen.
Financiële problemen bij de WAA waren aanleiding voor een onderzoek door een extern, onafhankelijk bureau. De verliezen liepen op, zonder dat daarvoor een goede verklaring was. Bureau Langedijk adviseerde de WAA groep onder meer om de overhead(kosten) terug te brengen, zich meer te richten op uitstroom van cliënten, de commerciële slagkracht te vergroten en zich in de markt te positioneren als betrouwbare samenwerkingspartner. Tevens zal de financiële steun van de vier betrokken gemeenten in vijf jaar tot nul worden teruggebracht.

WAA Groep
WAA Groep NV is het wsw-bedrijf van de regio Venlo en verzorgt aangepaste banen voor mensen met een arbeidshandicap. De aandeelhouders van de WAA zijn de gemeenten Venlo, Arcen en Velden, Beesel en Bergen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490