AutoRai

Winter Pack cadeau bij nieuwe Saab 9-3 Cabriolet

(11/9/2007)
Om te onderstrepen dat de Saab Cabriolet geen zomerauto is, maar een volwaardige auto voor het hele jaar, geeft Saab tot 31 januari 2008 een Winter Pack cadeau bij iedere nieuw aangeschafte Saab 9-3 Cabriolet. Met dat Winter Pack is de Cabriolet nog beter bestand tegen barre omstandigheden dan hij in de standaarduitvoering reeds is. Sinds september 2007 is de nieuwe Saab 9-3 Cabriolet op de markt.

Het belangrijkste onderdeel van het Winter Pack is de set speciale Michelin Primacy Alpin PA3 winterbanden â maat 215/55 R16 93H â gemonteerd op originele aluminium Saab dubbel-5-spaaks wielen in de maat 16 x 6,5 inch.

De waarde van deze extra set wielen bedraagt 1.895 euro. Het Winter Pack wordt gecompleteerd met een ijskrabber, die keurig kan worden opgeborgen in het Smart Slot-systeem. De krabber is zodoende altijd bij de hand en maakt het interieur van de auto na gebruik niet vuil. De totale waarde van het Winter Pack bedraagt 1.925 euro.

Zowel qua isolatie, betrouwbaarheid als comfort is de nieuwe Saab 9-3 Cabriolet een winterharde auto. Maar ook vanwege de veilige rijeigenschappen is de Saab Cabriolet een auto die bij uitstek geschikt is voor het rijden onder barre omstandigheden. Met de set winterbanden op de extra set originele lichtmetalen wielen wordt daar nog een dimensie aan toegevoegd. Winterbanden garanderen onder winterse omstandigheden en bij lage temperaturen een veel betere grip op de weg. Met een complete set winterbanden is het een kwestie van tweemaal per jaar wielen wisselen om altijd âop het juiste rubberâ te staan.

Dat het vaak juist in de winter ideaal weer is om met de kap naar beneden te rijden, is een bekend gegeven. Door de grote capaciteit van het verwarmingssysteem en doordat de passagiers in de Saab Cabriolet ook met open dak tochtvrij kunnen genieten, is een open Saab in de wintersportgebieden een bekende verschijning. Met de speciale winterbanden rond de lichtmetalen wielen is diezelfde Saab Cabriolet ook nog eens een stuk veiliger.

Voor de Saab 9-3 Cabriolet met 2.8 V6 turbomotor en voor de TTiD Aero geldt overigens een meerprijs van 400 euro voor het Winter Pack. Dit, omdat bij deze varianten lichtmetalen 17-inch wielen met Michelin Pilot Alpin PA3 winterbanden worden geleverd in de maat 225/45 R17 94V. De 17-inch wielen hebben een breedte van 7 inch. Ook bij alle andere 17-inch upgrades wordt een meerprijs van 400 euro berekend.

De nieuwe Saab 9-3 Cabriolet, nu dus inclusief Winter Pack, is al verkrijgbaar vanaf 47.825 euro.