Openbaar Ministerie

Bulgaarse skimmers tot vier jaar cel veroordeeld

7 november 2007

De rechtbank in Amsterdam heeft op 6 november zes Bulgaarse mannen veroordeeld voor pinpasfraude. Vijf van de zes hebben drie jaar celstraf gekregen. De hoofdverdachte is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De uitspraak is conform de eis van de officier van Justitie.De rechtbank in Amsterdam heeft op 6 november zes Bulgaarse mannen veroordeeld voor pinpasfraude. Vijf van de zes hebben drie jaar celstraf gekregen. De hoofdverdachte is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De uitspraak is conform de eis van de officier van Justitie.

De groep Bulgaren pleegde de fraude tussen 2005 en januari 2007. Zij bemachtigden en kopieerden op onrechtmatige wijze pinpasgegevens, het zogeheten "skimmen. Met de gekopieerde bankpasgegevens haalden zij meer dan 80.000 euro van rekeningen van slachtoffers.

In januari 2007 hield de politie drie van de zes Bulgaarse mannen aan tijdens een verkeerscontrole. De mannen bleken dubieuze bankpassen in hun bezit te hebben. Hierop werd door de politie een onderzoek ingesteld dat leidde tot de aanhouding van de andere verdachten.

Bij een huiszoeking in een pand dat de hoofdverdachte huurde, werden zoân 200 passen gevonden met vermoedelijk geskimde gegevens. Ook trof de politie apparatuur aan waarmee bankpassen geskimd konden worden. De hoofdverdachte werd gezien als leider van de bende. Hij is tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld.