Gemeente Wijdemeren


Provincie betaalt mee aan 2e Heul

De provincie Noord Holland betaalt mee aan de aanleg van een tweede vaarverbinding tussen Vuntusplas en Eerste Plas in Oud-Loosdrecht.

De totale kosten van de aanleg bedragen ongeveer 1 miljoen euro. De gemeenteraad van Wijdemeren heeft in juli 2007 560.000,- ter beschikking gesteld voor de aanleg van deze tweede verbinding. En nu steunen Gedeputeerde Staten van Noord Holland de plannen en stellen voor om 547.500 te subsidiëren. Op 17 december 2007 zullen Provinciale Staten hierover een definitief besluit nemen.

Twee verbindingen Nauwe doorgang bij de 1e Heul Momenteel is er slechts één verbinding (de Heul). Deze is echter zo smal dat schepen elkaar niet kunnen passeren. Tegemoetkomend verkeer moet op elkaar wachten en dat veroorzaakt lange wachttijden en irritatie bij watersporters. Met de aanleg van de 2de Heul wordt gekozen voor een extra verbinding die de doorstroom bevordert. De nieuwe verbinding krijgt dezelfde breedte als de bestaande en er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Pijltje Klik op de foto voor een vergroting

Nieuwbouw Dorpscentrum Oud-Loosdrecht
Het oplossen van dit watersportknooppunt wordt mogelijk gemaakt door de aanstaande nieuwbouw van het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht. Dit plan omvat de aanleg van een haven, een pier, ligplaatsen, appartementen, horeca en andere voorzieningen, herstel van de relatie met het water, parkeergelegenheid en een plein. De nieuwe vaarverbinding versterkt de water- en recreatiefunctie van dit gebied. De omliggende openbare ruimte - de doorgaande weg, naastgelegen trottoirs en aankleding daarvan - wordt vernieuwd.

Zo snel mogelijk beginnen
De 2e Heul moet klaar zijn voor het begin van de bouw van het Dorpscentrum. Aangezien de eerste werkzaamheden voor het Dorpscentrum vlak na de zomer van 2008 starten, moet de aanleg van de 2e Heul zo snel mogelijk beginnen. Wanneer alle vergunningen geregeld zijn en de subsidies rond, start de aanleg in het voorjaar van 2008. De aanleg duurt ongeveer drie maanden. Om de overlast te beperken wordt geprobeerd het werk buiten het watersportseizoen uit te voeren. Fortis Vastgoed werkt mee aan de uitvoering van dit plan.

Plan voor dorpscentrum en 2e Heul

Pijltje Plan voor het dorpscentrum met 2e Heul

Klik op de afbeelding voor een vergroting
(09-11-2007)