Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten

Zaanstreek-Waterland, 09-11-2007

Meer aanhoudingen in overval Karveelstraat

Zaandam, donderdag 8 november 2007

De politie heeft nog twee aanhoudingen verricht na de overval van een 21-jarige man in zijn woning aan de Karveelstraat. Het gaat om twee 22-jarige mannen uit Den Haag. In de Karveelstraat werd woensdagavond rond kwart voor tien een 21-jarige jongeman in zijn woning overvallen door drie mannen. De bewoner deed argeloos de deur open omdat hij een bekende verwachtte. In plaats daarvan stond er een gemaskerde man met twee mannen achter hem die hem sloegen en naar binnen werkten. Het slachtoffer werd vastgebonden, bedreigd en zwaar mishandeld. De mannen verlieten na enige tijd de woning en renden volgens getuigen weg in de richting van het Darwinpark. De bewoner werd met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie zette 10 man op de zaak en hield donderdag de eerste verdachte aan: een 23-jarige man uit Wassenaar. Later op de dag werden de twee 22-jarige mannen in hun woning aangehouden. Ze zitten alle drie in de cel en worden begin volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. De aanleiding ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Oplichters aangehouden

Zaandam, donderdag 8 november 2007, 17:23 uur

De politie heeft 2 mannen van 23 en 30 jaar aangehouden op verdenking van oplichting. De mannen, afkomstig uit Zaandam en Oudenbosch, wilden vermoedelijk een laptop betalen met een valse creditcard in een winkel. Een medewerker van de betreffende winkel aan de Gedempte Gracht rook onraad en belde met de politie. Bij het zien van de agenten sloegen de mannen op de vlucht. Na een korte achtervolging werden ze alsnog meegenomen naar het politiebureau. De politie doet verder onderzoek in deze zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Auto inbeslaggenomen

Zaandam, 8 november 2007, 14:08 uur

Een 22-jarige Amsterdammer is op de Vinkenstraat aangehouden omdat hij een ongeldig verklaard rijbewijs op zak had. De politie hield een algemene verkeerscontrole toen de Amsterdammer de hoek om kwam scheuren. Aangezien het niet de eerste keer is dat de man voor dit feit werd opgepakt is zijn auto inbeslaggenomen. De man verklaarde de auto nodig te hebben voor zijn werk.

Laatst gewijzigd 09-11-2007 16:32 | © Politie Zaanstreek-Waterland |