Gemeente Middelburg

Persbericht
9 november 2007

Aangehouden dader graffiti wacht gepeperde rekening

De 16-jarige jongen uit Middelburg die afgelopen zaterdag is opgepakt voor graffitivandalisme, kan een gepeperde rekening van de gemeente tegemoet zien.

Dankzij de database met fotos van graffitiwerken voorzien van de tag ofwel handtekening van de maker, kon de politie hem direct na zijn aanhouding met veel van zijn werk confronteren. De jongen heeft vervolgens van veel graffitiwerken op zowel gemeentelijke als particuliere eigendommen bekend dat hij deze heeft gemaakt. Aan de hand van de tag zijn zon vijftig werken in de databank tot hem te herleiden. Met een schoonmaakprijs van 125 euro per werk lopen de kosten hoog op. Omdat de dader minderjarig is, worden deze kosten op de ouders verhaald.

Het project Aanpak Graffiti is augustus dit jaar van start gegaan met als doel de Middelburgse binnenstad grondig schoon te maken. Binnen het project werkt de gemeente samen met diverse betrokken partijen waaronder de politie. Deze let onder meer extra op jongeren met een rugzakje die zich s avonds laat door de binnenstad bewegen.