Gemeente Zeist

08-11-2007: Overhandiging motie Vliegbasis aan provincie en gemeente Soest
Laatst gewijzigd:

Datum 8 november 2007

Gemeenteraad omarmt advies van het Urban Land Institute: vooral recreactieve functie voor vliegbasis Soesterberg

Burgemeester Janssen en portefeuillehouder Berkhout overhandigen motie aan de Commissaris van de Koningin Robbertsen

Op vrijdag 9 november om 9.15 uur overhandigen burgemeester J.J.L.M. Janssen en portefeuillehouder C.M.W. Berkhout, op het provinciehuis, de motie aan de commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht de heer R.C. Robbertsen, als voorzitter van het bestuurlijk platform Hart van de Heuvelrug.

Op dinsdag 6 november hebben alle 9 politieke partijen in Zeist een motie ingediend inzake de toekomstige inrichting van de Vliegbasis Soesterberg. Deze motie is raadsbreed aangenomen. De gemeenteraad neemt daarmee het advies van het Urban Land Institute (ULI) - op 27 september 2007 uitgebracht - over. Het ULI adviseert de gemeenten Soest, Zeist en de provincie Utrecht de komst van een landelijk militair museum aan te grijpen om de vliegbasis om te toveren tot een natuurpark met mogelijkheden voor recreatie met nationale uitstraling. Er is bij het advies van het ULI geen ruimte voor woningbouw binnen de huidige grenzen van de vliegbasis. Dit advies is voor de gemeenteraad de belangrijkste leidraad voor de verdere planvorming voor de Vliegbasis Soesterberg. De gemeenteraad geeft hiermee duidelijk haar wens te kennen over de toekomstige inrichting van de vliegbasis en hoopt dat de gemeente Soest en de provincie Utrecht hierin mee gaan.

De motie zal daarna om 11.00 uur persoonlijk aan burgemeester Noordergraaf en portefeuillehouder Middelkoop van de gemeente Soest worden aangeboden.